anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z rozmiarem paczki w InPost, manipulacje kuriera

yrq1
#1 Nowicjusz

Miałem przykre doświadczenie ponad rok temu z przesyłką przekierowaną w InPost z dostawy domowej na odbiór w paczkomacie. Moja decyzja o przekierowaniu została zaakceptowana przez InPost, po czym w okolicach oczekiwanej dostawy do paczkomatu kurier przekazał wiadomość, że paczka jest za duża i dostawa odbędzie się następnego dnia do domu. Odpowiedzialnością za zaistniałą sytuację obciążył nadawcę, firmę Kopier, ale oni się bronią, że o niczym nie wiedzą. Tak czy owak poniosłem straty w czasie, energii, nerwach, musiałem zarezerwować dodatkowy termin na odbiór w domu, zamiast sobie pobrać z paczkomatu w dogodnym dla mnie momencie. To jest skandal, bo tego problemu można było uniknąć na wielu etapach:

1) sprzedawca Allegro powinien podawać wymiary przesyłek na stronie produktu,

2) w momencie przekierowania InPost powinien był  sprawdzić rozmiar paczki u nadawcy i nie zgodzić się, skoro była za duża na skrytkę,

3)  w momencie stwierdzenia problemu przy paczkomacie kurier powinien był zadzwonić, poinformować o problemie, i spytać czy jestem teraz w domu gotów na odbiór.

Zamiast tego kłamstwo i zmarnowane moje zasoby.

Jakie są wasze doświadczenia, mieliście podobne sytuacje ?

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0