anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyszukiwaniem

MAMY ROZWIĄZANIE!
Asia_INC
#7 Wielbiciel#

Hej, Allegro,

Czasami próbuję wyszukać sobie odzież angielskiej marki FCUK. Lubię za dobrą jakość. To jest French Connection United Kingdom. Wasz prawilny algorytm nie odróżnia FCUK od F U C K, w związku z tym wyniki wyszukiwania są groteskowo absurdalne. Można to naprawić?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Asia_INC, wpisałam tę nazwę w wyszukiwarkę i wydaje mi się, że wyniki nie są absurdalne: https://allegro.pl/listing?string=fcuk

Maja
   Moderatorka

#7 Wielbiciel#

Hej. Spróbuj proszę wpisać FCUK XXL. Nie chce mi się przeglądać dalej, ale na pierwszej stronie wyszukiwania nie ma ani jednej rzeczy wspomnianej firmy.

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Asia_INC, taka sytuacja wynika z tego, że w kategorii "moda damska" nie ma rozmiaru XXL. tej marki. 

unnamed (11).png

Podobnie jest z odzieżą męską. Dlatego po wpisaniu frazy "FCUK XXL" przenosimy Cię do wyszukiwania "FUCK XXL", stąd inne wyniki. Możesz wtedy wybrać "Przekierowano z...".

Obraz_2022-05-01_10-06-50.png

Natomiast wtedy zobaczysz, że nie mamy wyników pasujących do frazy, której szukasz. 

Maja
   Moderatorka

#7 Wielbiciel#

Faktycznie, na Allegro po prostu nie ma żadnej oferty spełniającej warunki "fcuk xxl". Nie jestem zainteresowany modą damską, ale w męskiej ofert również brak, to prawda. Natomiast.. kurczę, wolałbym, żeby algorytm nie proponował mi alternatywnego rozwiązania w postaci.. wulgaryzmów:)

oznacz moderatorów