Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam mam problem brałem udział w licytacji, wartość produktu była ok 4000 zł udało mi się wygrać ten produkt za 2 zł(cena minimalna nie była ustalona) po zakończeniu licytacji sprzedający zadzwonił i powiedział że za taką kwotę nie wyśle mi produktu co mam w tej sytuacji zrobić
@RACHAN-R1 Możesz założyć sprawę w sądzie o wydanie towaru. Jeśli sprzedawca ją przegra, otrzymasz wylicytowany przedmiot, a sprzedający dodatkowo pokryje koszty sądowe. Dobrowolnie przedmiotu Ci nie wyda.
Niewątpliwie sprzedający się przeliczył albo popełnił błąd nie dając ceny minimalnej. Ty masz prawo żądać wydania towaru, ale ... Czujesz się z tym zupełnie w porządku, że dostałbyś towar (jak sam wspomniałeś) wart 4 tysiące za 2 złote ?
tak nie bardzo ale jak rozmawiałem ze sprzedającym i spytałem jak chce rozwiązać tą sprawę to powiedział że jak chce to może mi to sprzedać za 4500(poza allegro) czyli drożej niż jest u innych to jak miałem wcześniej wyrzuty to w tym momencie znikły bo moim zdaniem to tak chyba nie za fajnie
@RACHAN-R1 Masz dwie możliwości, albo kupisz to u kogoś innego za normalną cenę rynkową, albo będziesz latami ciągał się po sądach.
Za 2 zł. To nawet sąd nie pomorze, pewnie będzie wolał upuścić i niechcąco zniszczyć niż oddać sądownie.
TATLOK😁 autor wątku nic nie wspominał o pomorzu .
To też niezłe ziółko. Rób jak uważasz, ale ja bym go zgłosił do serwisu i wystawił wymiernego w treści negatywa za takie postępowanie. Z sądownym postępowaniem mimo wszystko dałbym sobie spokój, ale jak pisałem - Twój wybór.
@RACHAN-R1 A na jakim Allegro ta licytacja się odbyła?
normalnie na głównej stronie nie na allegro lokalnie
@RACHAN-R1 Masz zamiar dokończyć zakup? Jak tak ,to zacznij od dyskusji, niech się sprzedający wypowie(24 godz. po zakupie), 2 zł nie majątek, wówczas będziesz mógł wystawić komentarz.
@LEW433 Nie wprowadzaj w błąd. Komentarz może wystawić także bez zapłaty.
Tu żadna Dyskusja nie pomoże, on nie odda towaru za 2 zł. Tylko sąd. Moim zdaniem sprawa będzie krótka i wygrana.
@mwmonety Co to jest AL?
Na zwykłym Allegro można, nie wiesz tego?
normalnie na głównej stronie nie na allegro lokalnie
jak dokończyć zakup ? licytacja została wygrana a płatność jest przy odbiorze
sprzedający ma 30 dni na dostawę więc teraz czekam na dostawę jak nie dojdzie to rozpoczynam dyskusje chyba ze sprzedający jednak stanowczo stwierdzi że nie dostarczy to otworze dyskusje szybciej a jak to nie pomoże to chyba tak jak pisano wcześniej zostaje sąd
Jak uważasz. Co innego jest, gdy ktoś Ci zajuma 4 tysie, a co innego jak ktoś nie chce sprzedać czegoś wartego czterech tysi za 2 zyle.
Jeśli już zdecydujesz się na tą sprawę sądową, to daj znać jak poszło, bo może będzie i krótka, ale sąd w przypadku skruchy sąd chyba weźmie różnicę wartości rzeczywistej, a wartości sprzedaży. To tylko moje zdanie.
A, sprostuj jeszcze to:
"normalnie na głównej stronie nie na allegro lokalnie"
,bo w zależności od kropki i przecinka (których nie ma) nabiera to innego znaczenia (chociaż domyślam się, że "nie na lokalnie") ;]
@RACHAN-R1 cóż możesz pójsc do sądu możesz nie pójść.
Moim zdanie sprawa nie jest tak jasna i klarowna jak sądzi @xyz96 .
Sprzedający powoła sie na rażąco niską cene.
Stwierdzi że nie ustawienie ceny minimalnej to był po prostu błąd cenowy
I wcale nie musisz tej sprawy za 2 złote wygrać
Poniżej masz link do artykułu jak to dziala w licytacjach. MOżesz także poszukac wyroków sądów w podobnych sprawach. W Twoim przypadku różnica w cenie jest kolosalna wiec sprawa nie musi być latwa i szybka. ja osobiście nawet mam wątpliwości co do możliwości jej wygrania
https://blog.wkb.pl/eksperciozamowieniach/razaco-niska-cena-a-aukcja-elektroniczna/
Link, który podesłałeś służy wyjaśnieniu innej formy licytacji - w dół. To licytacja wykonania oferty publicznej "kto taniej". Ale generalnie zgadzam się co do wcześniejszych przypuszczeń, o czym już pisałem we wcześniejszym wpisie.
@cookie000 raczej chodziło mi tylko o wskazanie że rażąco niska cena jest stosowana przez sady takze w licytacjach stąd ten link
Wiec ta ewentualna sprawa wcale nie bedzie łatwa i wcale nie musi byc wygrana
Nie mialem czasu szukać czegos bardziej adekwatnego. Chodziło mi o sens