anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze sprzedającym

Client:41983275
#1 Nowicjusz#

Witam wszystkich. 

Mam problem ze sprzedającym. 

Postaram się jak najbardziej opisać sytuację z danym sprzedającym. 

13.12.2024 zakupiłem przedmiot (lego hedwiga) przesyłka miała dotrzeć do mnie 17.12.2024. Dotarła 23.12.2024. Dnia 18.12.2024 wysłałem zapytanie czy otrzymam przesyłkę przed świętami i że chciałbym uzyskać info o statusie przesyłki. Po paru godzinach dostałem odpowiedź, że paczka przyszła z opóźnieniem ale jutro dotrze do mnie. Następnego dnia19.12.2024 ok godziny 16 wysłałem ponowne zapytanie o status mojej paczki. Odpowiedź otrzymałem dnia następnego 20.12.2024, że paczka już do mnie jedzie. Był to czas przed świętami i oczywiście w wiadomości napisałem, że jak najbardziej to rozumiem. Zależało mi tylko na dostarczeniu przesyłki przed świętami. Przesyłka dotarła do mnie 23.12.2024. Wszystko było jak najbardziej w porządku. W aplikacji inpostu widniała jednak jeszcze jedna dziwna tajemnicza paczka nadana na mnie dokładnie w wigilię 24.12.2024. Sprawdzałem ta paczkę ale wyskakiwały mi dziwne wyniki jakby to było oszustwo albo przesyłka z Chin. 27.12.2024 niespodziewanie otrzymałem paczkę niewiadomego pochodzenia w której były klocki, podróbka lego hedwigi. Juz paczka sugerowała, że to przesyłka z Chin. Otrzymałem również wiadomość od sprzedawcy oryginalnych klocków, że otrzymałem przesyłkę przez pomyłkę, oczywiście prosił o odesłanie pomylone przesyłki. Wygenerował dla mnie etykietę do paczkomatu. Zrobiłem wszystko z zaleceniami i dnia następnego 28.12. 2024 wsadziłem paczkę do paczkomatu z naklejona etykieta zwrotu. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że ta trefna przesyłka dalej 'wisi' w mojej aplikacji inpostu (mimo dostarczenia przesyłki, usunięcia przesyłki w aplikacji, paczka widmo) wystawiłem negatywna ocenę za komunikację ze sprzedającym i ogólnie za całą tranzakcje. Produkt był jak najbardziej ok i dostał 5 gwiazdek. Sprzedający zaczął mnie nękać żebym skasował negatywny komentarz bo jest niezgodny z prawdą. Dodam, bez żadnych uprzedzeń, że sprzedający nie jest Polakiem i wiadomości były napisane bardzo chaotycznie. Jakby przez translator. Myślałem, że cała sytuacja została zakończona, aż do dzisiaj 8.01.2025. Otrzymałem maile (3 takie same), odnośnie przesyłki z dnia 13.12.2024 że paczka będzie opóźniona. Ok, myślę sobie błąd allegro czy coś. Ale w aplikacji inpostu pojawiły się 3 nowe paczki, każda z innym numerem od tego właśnie sprzedawcy co jest dla mnie całkowicie absurdalne bo nic nie zamawiałem. Próbowałem zadzwonić dwa razy. Brak odpowiedzi. Napisałem wiadomość o godzinie 12 i do godziny 19 pozostaje bez odpowiedzi. Gdzie ja mogę zgłosić tego sprzedawcę? Jak z tym walczyć? Czuje się osaczony i mam wrażenie, że zaczął się jakiś spam przesyłek na moją osobę i mój adres. Wszystkie możliwości zgłoszenia problemów odnoszą się do braku zwrotu zapłaty, problemów z reklamacją, albo z jakością produktu co byłoby kłamstwem bo nie tego dotyczy problem. Wielkie dzięki jeśli ktokolwiek przeczyta to do końca ehh 

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:41983275 ale, że co ? masz problem, że dostajesz darmowe paczki🤔

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak bywa z przesyłki z Chin potrafią się powtarzać, kupując nie wiedziałeś ze to sprzedający nie z Polski, daj link do jego ofert. Natomiast jak dostałeś towar niezgodny z opisem to si ę nie odsyła nie dzwoni itd, tak sugerują tu sprzedający a sytuacja tak się kończy, otwierasz dyskusję, składasz rekalamcję i czekasz, masz tam pomoc Allegro : https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@LEW433 @Kto tu coś sugeruje? 
I po co dyskusja skoro „Przesyłka dotarła do mnie 23.12.2024. Wszystko było jak najbardziej w porządku.”

@Client:41983275 zgłoś ten problem przez formularz kontaktowy

Cała sytuacja wynika najpewniej z tego, że kupiłeś od chińczyka i nie ogarnia on tematu. 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

A tak właściwie to w czym problem, po za tym że produkty dotarły przed świętami i wszytko z nimi w porządku, a wystawiłeś negatywną ocenę, co chyba w porządku nie jest? 

Mam tylko dziecko drogie nadzieję że za tę niegodziwość nie wplontano Ciebie w jakąś karuzelę vatowską i przestępstwa celno skarbowe, chyba sama coś czujesz że jest nie tak w sprawie... Tyle paczek rzekomo dostaniesz, ale zapewne nie przyjdą 

oznacz moderatorów

Client:41983275
#1 Nowicjusz#

Przesyłka która zamówiłem była jak najbardziej ok. Kontakt i czas dostarczenia przesyłki już nie. Negatyw wystawiłem dopiero po tym jak dostałem paczkę z Chin której nie zamawiałem. Dodatkowo. Dopiero później sprzedawca do mnie napisał, żebym odesłał paczkę. Której nie zamawiałem. Poświęcając swój czas. Chyba nie do końca zrozumiałeś kolego. Dzisiaj wygenerował na mnie kolejne 3 paczki. Zapewne byś ocenił takiego sprzedawcę bardzo dobrze 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#12 Orędownik#

Wysłał do Ciebie dobrą paczkę i Ty mu wystawiłeś negatyw???
Ale serio???

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:35386082  negatywa dostał za to, że wysłał drugą gratis😉

oznacz moderatorów

Client:130480685
#8 Zapaleniec#

O co ta wojna tu się toczy, jest towar zgodny z opisem czy nie.

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Halfrunt A potem przyjdzie szósta paczka-list... Z urzedu celnego, z wezwaniem do zapłaty VATu i cła za pięć poprzednich.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:41983275 Nie bardzo wiem o co ten płacz > wystawiłeś negatyw z powodu stresu, chociaż się nie należał > masz problem z paczkami widmo? > po prostu ich nie odbieraj (jeżeli przyjdą???) > a aplikacją Inpostu się nie przejmuj > błędy się zdarzają.

Poza tym niechciane paczki nie gryzą ( no chyba, że dotrze granat🤣) > naprawdę myślisz, że ktoś cię spamuje paczkami?😂 > generując sam sobie koszty wysyłając Ci darmowe prezenty? > a może to psychoza natręctw🤔?

oznacz moderatorów

zielona40
#3 Debiutant#

Czytaj ze zrozumieniem, to ułatwia życie i nie naraża na takie niewydarzone komentarze. Negatyw był do niezamawianej paczki.   Po co piszesz takie rzeczy. Tu się pisze po to, żeby coś omówić lub pomóc, a ty niesprawiedliwie i złośliwie oceniasz

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@zielona40 Negatyw był do niezamawianej paczki > i to właśnie świadczy o kliencie > dostał paczkę, której nie zamawiał > no to walnę negatywa, niech się chińczyk nauczy > swoją dostał, była ok. > a może ktoś się pomylił i źle wysłał następną? > Tylko ten się nie myli, co nic nie robi

Czuje się osaczony i mam wrażenie, że zaczął się jakiś spam przesyłek na moją osobę i mój adres. > strach ma wielkie oczy > tak jak już napisałem > najprościej nie odbierać przesyłek i spać spokojnie > po co się budzić w nocy zlany potem i myśleć > o rany, idzie jakaś paczka, boję się😓😨 > a nuż wyskoczą chińczycy - krasnoludki z paczki  i zrobią mi krzywdę?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@zielona40 I jeszcze jeden drobiazg > jak można wystawić negatyw do niezamawianej paczki? > przecież nie płacił za nią, czyli transakcja nie widnieje w systemie (sic!) > ale to przecież "mały pikuś" > prosiłbym obrońcę prześladowanych paczkami o merytoryczną odpowiedź

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Ziolko39 Co za różnica? Przecież do wystawienia negatywa nie jest konieczny żaden powód.

Takiemu klientowi strach włożyć jakiś gratis do przesyłki, bo wystawi negatywa za niezamówiony przedmiot...

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@fox_paws > Negatyw był do niezamawianej paczki  > o to mi chodziło > nie zamawiałem, to nie płaciłem > czyli taka paczka w ogóle nie widnieje w systemie Allegro > jeżeli już to w systemie przewoźnika > a propo gratisów > to ja jak coś dodaję to piszę w opisie > Jako GRATIS!!! Przedmiot XXX > wtedy wiadomo.

Ja kiedyś  coś zamówiłem > czekałem 7 dni > dzwonię do sprzedawcy > okazało się, że paczka pojechała do Niemiec > pomyłka na sortowni > adres był mój > wróciła do sprzedawcy, wysłał jeszcze raz > to co miałem mu wystawić negatyw? > tak by mi napisał nasz "Naczelny Podpuszczacz" > bo przecież sprzedawca (firma) odpowiada za transport > totalna bzdura!!!

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Ziolko39 Jak ktoś chce to wystawi. Powód nie ma znaczenia. Można nie podać adresu do wysyłki i wystawić negatywa, bo sprzedawca pytał o adres, a po braku odzewu zwrócił wpłatę, a nie wysłał paczki.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@fox_paws Ok > ale paczka istniała tylko w aplikacji Inpostu (W aplikacji inpostu widniała jednak jeszcze jedna dziwna tajemnicza paczka nadana na mnie dokładnie w wigilię 24.12.2024.) > w Allegro nie istniała > to jak wystawisz do niej jakąkolwiek ocenę?

oznacz moderatorów