anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze sprzedawcą – niezgodny produkt i brak zwrotu

Client:86463042
#7 Wielbiciel

Witam,

pod koniec grudnia kupiłem od pewnego sprzedawcy słuchawki douszne JBL Wave Beam 2. Niestety produkt, który przyszedł, okazał się czymś zupełnie innym niż podawał opis aukcji (dostałem wersję bez ANC, czyli JBL Wave Beam). Po zajrzeniu w opinie tego sprzedającego okazało się, że to jego częsta praktyka i prawdopodobnie wystawia celowo źle oznaczone aukcje, sprzedając podobne produkty w gorszej wersji, licząc na to, że kupujący nie zauważą.

Ponieważ miałem prawo 14 dni na zwrot, to takowy uczyniłem. Sprzedawca zaproponował, że wyśle odpowiedni produkt, ale będę musiał trochę poczekać, bo nie ma go na stanie. Po dwóch miesiącach czekania napisałem, co z tą wysyłką — odpisał, że „niestety sprzedaż została zakończona przeze mnie na Allegro, dlatego zwrot już został zlecony”. Wysyłki ani zwrotu dalej nie ma...

Już nawet nie chodzi mi o ten zwrot, ale o fakt, że ktoś tak kantuje nieświadomych kupujących i uchodzi mu to na sucho, bo większość z tych ludzi się nie zna i po prostu kupiła taki prezent komuś na święta.

Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0