Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam podobny problem ze sprzedawcą. W lipcu kupiłem na raty pewną rzecz dostawa miała być za 2-3 dni robocze.Po złożeniu zamówienia okazało się ze jest to przedsprzedaż i dostawa będzie w 25-27 sierpnia. Po upływie tego terminu jakimś cudem udało mi się dodzwonić do sprzedawcy. Jeden z numerów w ogóle nie odpowiadał. Sprzedawca poinformował mnie ,że są problemy z dostwaą towaru z powodu rozładunku w porcie i stąd to opóźnienie. Ponieważ fabryka znajduje się w Chinach. Mija już prawie drugi miesiąc a zamówionego towaru nie mam. Moje pytanie brzmi . Co mogę zrobić w takim przypadku? Jak mogę zblokować raty jeśli nie dostane zamówionego towaru. Dziękuje za odpowiedz.
Rozpocznij dyskusję z sprzedawcą przez Allegro m a24 godz na odpowiedź:,https://allegro.pl/dyskusje/nowa możesz także złożyć wniosek do POK:https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Bardzo dziękuje za odpowiedz .Pozdrawiam.
Nie odpuszczaj.Pozdrawiam.
A co jeśli sprzedawca nie wyśle mi mego zamówienia a zaznaczam ze kupiłem tą żecz na raty nie chciał bym spłacać coś czego nie dostałem. Czy bank może zawiesić jakoś moje raty?
Bank Ci zawiesi raty gdy sprzedawca odda pieniądze.
Pozdrawiam.
Witam. W dalszym ciągu nie dostałem zamówionej przesyłki (kabina prysznicowa) dyskutowałem z sprzedajacym przez allegro za Twoją radą. Sprzedający za każdym razem odpowiada ze zamówienie jest w realizacji i dostane towar 25-27 września. Pisałem do sprzedającego w sobotę, obiecał ze da znać co z przesyłką do poniedziałku. Jak dotąd nie mam od niego odpowiedzi tj od poniedziałku a mamy już środę. Za twoja radą złożyłem wniosek w POK. . Od 15 lipca do dnia dzisiejszego jednak minęło trochę czasu. Zobaczymy jak to się potoczy dalej
Witam wszystkich KOLEGÓW i KOLEŻANKI którzy mi pomogli przy rozwiązaniu sprawy ze sprzedającym który ociągał się w sprawie mego zamówienia.
Sprawa zakończyła się tak, że sprzedający oddał wpłacone pieniądze na jego konto w chwili gdy złożyłem wniosek do POK i każda rozmowę prowadziłem pisemnie przez Allegro. Jestem zadowolony z tak rozwiązanego mego problemu.
Bardzo dziękuje za konkretne podpowiedzi z Waszej strony .Pozdrawiam Jarek.
@Jarek5255 Skoro termin dostawy podany w aukcji minął, a Ty masz płacić raty i nie masz towaru, otwórz Dyskusję https://allegro.pl/dyskusje/nowa i napisz w niej, że odstępujesz od umowy ze względu na przekroczenie terminu dostawy, na podstawie art. 5431 Kc i zażądaj niezwłocznego zwrotu wpłaty. W Dyskusji możesz poprosić o pomoc pracownika Allegro, gdyby sprzedawca stwarzał problem. Po zwrocie wpłaty przez Allegro Finanse pieniądze trafią do banku, a Ty rozwiążesz z bankiem umowę kredytową. Nie musisz odstępować od umowy, możesz nadal czekać na towar jeśli chcesz, ale raty trzeba będzie płacić nawet wtedy, gdy towaru jeszcze nie będzie.
Bardzo dziękuje za odpowiedz. Naprawdę pomocna .Dzięki. Jutro jeszcze raz spróbuje skontaktować się ze sprzedającym zobaczymy co powie z jakiego powodu są opóźnienia.
@Jarek5255 najprościej odstąpić od umowy i niech sobie sprzedawca szuka jelenia gdzie indziej. Kup u innego. Tylko nie wiem jak rozwiązać problem rat, bo nigdy w ten sposób nie kupowałem na Allegro.
Dziękuje kolego zobaczę jutro jeśli się dodzwonie. Pierwszy raz coś takiego mam taką niespodziankę. Pozdrawiam.
@Jarek5255 Nie załatwiaj tego przez telefon, otwórz Dyskusję. Wtedy sprzedawca zacznie inaczej z Tobą rozmawiać i nie będzie Cię dalej zwodził.
Dziękuję . Właśnie się nad tym zastanawiałem czy lepiej dzwonić i rozmawiać czy otworzyć dyskursie. Wielkie dzięki kolego. Chciałem nadmenić ze zamówienie złożyłem 15 lipca , towar miał być dostarczony 25-27 sierpnia.Po telefonie do sprzedawcy poinformował mnie że u nich w firmie będzie 4-5 sierpnia. Trochę to długo trwa ta dostawa.
Za twoją radą jutro rozpoczynam dyskursie z nim przez Allegro.