dzien dobry, problem mam z nadaniem przesyłki zwrotnej DHL. Mam wygenerowany kod zwrotu, przesyłka nie mieści się w automacie paczkowym, wiec zaniosłam ją do Żabki (która obsługuje przesyłki DHL - była oznaczona na mapce punktów). Niestety obsługująca po wpisaniu mojego kodu zwrotu do systemu pokazała mi komunikat, że przesyłka nie może byc nadana. Sprawdziłyśmy kod zwrotu czy jest dobry i jest ok. Czy przyczyną moze być wielkość przesyłki?
Sprawdź co masz dokładnie na eykiecie. Jest kika różnych firm z DHL w nazwie, a w Żabkach nadasz tylko te od DHL ECommerce. Jeżeli jest to przesyłka DHL ECommerce to spróbuj zarejestrować etykietę na stronie https://dhl24.com.pl/zwroty/. Potem poczekaj ok 1 - 2 godzin i spóbuj nadać.
Natomiast jak to przesyłka Allegro Delivery (na etykiecie będzie pisało Allegro Delivery), to jest to zupełnie inny przewoźnik, który tylko korzysta z infrastruktury DPD, DHL ECommerce i Orlen Paczki. Spróbuj nadać w OneBoxie (o ile się zmieści).
A i co ważne. Kod nadania jest jednorazowy, po wpisaniu traci on ważność.
@bziano Podaj proszę numer tego zamówienia. Sprawdzę to.
31375333840
@bziano To nie jest numer zamówienia. Znajdziesz go w zakładce Moje zakupy w szczegółach tego zamówienia. Podaj numer zamówienia lub doprecyzuj co zwracasz 🙂
31375333840
@bziano To nie jest numer zamówienia. Doprecyzuj co zwracasz?
47643a00-84d4-11f1-bf7a-4d397dec9f8b
@bziano dzięki! Weryfikuję już sytuację, wrócę do Ciebie z informacją.
@bziano wygenerowaliśmy dla Ciebie etykietę zwrotu przez Pocztę Polską, informacje na ten temat znajdziesz w wiadomości mailowej, korespondencja 63143267
Niestety ale nie otwiera mi się plik etykiety
@bziano Sprawdziłam i z plikiem wszystko jest w porządku. Jest on w formacie pdf. Spróbuj proszę na innym urządzeniu.