anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem ze zwrotem pieniędzy za zwrócony towar.

MAMY ROZWIĄZANIE!
sumek-s1
#1 Nowicjusz#

Witam mam problem z nieuczciwym sprzedawcą który po upływie ponad 14 roboczych nie zwrócił pieniędzy za zwrócony towar.Kupiłem sprężyny do volva xc70 w opisie miały pasować do mojego auta ,ale niestety okazało się ,że nie pasują do mojego modelu niezwłocznie poinformowałem sprzedawce że nie pasują do mojego auta.Sprzedawca zignorował moje słowa i z opóźnieniem kilku dniowym i po mimo mojego maila wysłał towar po czym towar  dotarł do mnie i został odebrany przez moją mamę. Wygenerowałem przez allegro metkę z adresem zwrotnym tak by towar odesłać na adres zwrotny sprzedawcy.W statusie przesyłki widnieje ,że przesyłka jest odebrana podaje nr przesyłki    00159007738310421373  .Sprzedawca twierdzi ,że przesyłki nie dostał i nie odpisuje na maile z zapytaniem co z moim zwrotem i zakup,który odesłałem  do sprzedawcy  i ma dalej status w trakcie weryfikacji. W moim przekonaniu czas regulaminowy na zwrot pieniędzy  został przekroczony ponieważ liczyłem dni robocze i wyszło ,że jest to  15 dni.Teraz  pytanie co mam zrobić by odzyskać kasę? Dokumentacje foto w jakim stanie były mam niestety nie pomyślałem zrobić fotki z zapakowania oraz metki z adresem zwrotnym. Pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedz. sumek-s1

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Załóż dyskusję i jak będzie możliwość po dniu czy dwóch to poproś allegro o pomoc.

oznacz moderatorów
sumek-s1
#1 Nowicjusz#

Witaj miałaś taki problem i pomogli Ci z tym problemem?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@sumek-s1 otwórz dyskusję  ,szybko zwróci .

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Części nie ale sporo to forum czytam, o innych zwrotach bywało że musiałam podyskutować. Bez dyskusji ani rusz. Jak nie chcesz się bawić w reklamacje to daj z powodu braku zwrotu i już allegro go dopilnuje. Zawsze w razie czego pozostaje project ale do tego też musisz dyskusję mieć. Możesz jeszcze dorzucić zrzut z wiadomości, w której rezygnowałeś z zakupu, bo nie będą pasowały a sprzedawca i tak go wysłał. Tylko trzymaj się zwrotu, bo jak zacznie Ci się bawić w reklamacje to dopiero się zacznie...

oznacz moderatorów