Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jestem kupującym i mam duży problem.
Kupiłem przedmiot na allegro lokalnie za ponad 2500zł i po jakiś 30min od momentu zakupu sprzedający napisał mi że odda mi pieniadze(nawet niepytalem dlaczego) ale nastepnego dnia zauwazyłem że sprzedający ma zablokowane konto. Otworzylem dyskusje i sprzedający napisał mi ,że nie odda mi pieniedzy ponieważ ma je na allegro lokalnie a tam nie ma opcji oddania pieniedzy a, nie bedzie oddawał swoich prywarnych. Przez zablokowane konto nie może ich wypłacić. Więc co mam w takiej sytuacji zrobić? Czekać te 2 tygodnie i zgłosić sie do tego waszego programu ochrony kupujących czy może odblokujecie mu konto i przeleje mi te pieniadze prywatnie?Boje sie ze jak zakoncze dyskusje to on odzyska pieniadze i je wezmie a ja nie bede mogl ich już odzyskac.
@Siidzej Nie kończ Dyskusji, masz tam możliwość poprosić o pomoc pracownia Allegro i zrób to. Sprzedawca ma obowiązek zwrócić wpłatę niezależnie od tego, co się dzieje z jego kontem Allegro. W ostateczności, po 14 dniach wypełnij i wyślij wniosek do POK, prawdopodobnie nie będziesz nawet musiał zgłaszać sprawy na policję i szybko wpłatę odzyskasz;
Czekam już 2 dzień roboczy na odzew od allegro (poprosiłem o pomoc od allegro wcześniej w dyskusji )... trochę się niecierpliwie (to moja pierwsza taka sytuacja).
@Siidzej A to dziwne, że pracownik nie włącza się do Dyskusji - powinien to zrobić. Możesz zapytać o powód tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a
W formularzu opisz skrótowo całą sytuację.
to jest chore
@Siidzej Zdjęcie nie jest widoczne dla wszystkich, napisz, co ono zawiera.
"Pieniędzy nie będzie to póki konto nie będzie odblokowane na swoich prywatnych pieniędzy panu nie będę przelewał tylko te które pan wpłacił"
Napisałem do allegro w tej sprawie jak radziłeś i wysłałem ss jak sprzedawca mi to napisał. Miałeś kiedyś podobną sytuacje? Będzie raczej w stylu: allegro mu napisze, on mi odda pieniądze, odblokują mu konto, i przeleje sobie je z allegro finanse na swoje .
Jestem zmieszany 😕
Ja nie mam takich sytuacji, ponieważ nie kupuję na Lokalnie, gdzie jest cała masa różnych przekrętów, a sprzedającemu nie można nawet wystawić komentarza. Jeśli już kupuję, to tylko na normalnym Allegro i głównie od firm wyróżnionych statusem Super Sprzedawcy - też czasem zdarzają się problemy, ale rzadko i raczej niewielkie.
Po wysłaniu wiadomości przez formularz, czekaj na odpowiedź Allegro.
@Siidzej "to jest chore"
"to póki" - niestety, muszę się zgodzić😐
Możesz mu "dla beki" napisać (żeby zobaczyć jak zareaguje), że w takim razie jedziesz odebrać swoje pieniądze osobiście, a że jest do niego trochę daleko, to zabierasz ze sobą dwóch e-sebixów, żebyście mogli zmieniać się za kółkiem😏
No bo co Cię kurła interesuje, że zblokowali mu konto za zrobienie, jak widać niejednego, przekrętu?🤔
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄