anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze zwrotem pieniędzy

Client:104044544
#7 Wielbiciel#
  • Witam serdecznie mam pytanie czy jeżeli następuje zwrot towarów w ramach rękojmi przy odstąpieniu umowy kupna sprzedaży( towar po naprawie dalej wadliwy) jeżeli sprzedawca nie zwróci mi pieniędzy Allegro w jakiś sposób pomoże Czy to już jest mój problem i muszę dochodzić zwrotu pieniędzy w inny sposób
oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Pomoc masz w rozwiązaniu, mediacji>dyskusja, ale jak sprzedający odrzuci reklamację to będzie trudno o pomoc ale należy to robić i tu opisywać takie sprawy, zawsze jest pomoc, masz otwartą dyskusję? a zakup od kogo >firmy czy prywatnego?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No niestety od prywatnego nie sprzedaje na fakturę Nie mam żadnego dowodu zakupu oprócz tego że mu przelałem pieniądze Myślałem że Allegro skoro wpuściło go na tą platformę to pomoże mi w jakiś sposób odzyskać te pieniądze. Przedmiot zakupiony Był już u niego raz w naprawie i wrócił do mnie i dalej nie działa więc raczej o naprawie dalszej nie ma mowy bo ile razy mogę go wysyłać do naprawy w  rozmowie telefonicznej twierdził co innego A pisał później co innego utraciłem do niego zaufanie  ciągle wysyłając mu paczki których nie odebrał ewentualnie jak odbierze nie mam pewności czy mi zwróci te pieniądze

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Rzecznik praw konsumenta 

Rzeczoznawca

Sad

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

całym szacunkiem gdybyś kiedykolwiek przychodził przez to co tu zaproponowałeś wiedziałbyś że to jest Droga przez mękę przynajmniej w Polsce i z pewnością więcej byś takich rozwiązań nie podsuwał

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:104044544 czytam co piszesz i wydaje mi się ,że do zakupu doszło poza allegro ...popraw mnie jeśli się mylę .

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie zakup był przez Allegro

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Doskonale wiem ze to droga przez meke

Allegro odpala ap tylko jak nie doszlo do wydania towaru lub w momencie wydania lub zwrotu towar jest niezgodny z umowa nie ingeruja w reklamacje z wyjatkiem gdy jest skladana zaraz po odbiorze z racji uszkodzenia w transporcie allegro obsluga posprzedazowa nie obchodzi 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo za odpowiedź Jeżeli jest tak faktycznie no to trochę się rozczarowałem Allegro gościu będzie sobie dalej ludzi oszukiwał czy wprowadzał w błąd fakt Allegro to nie obchodzi No bo po co liczy się obrót i sprzedaż nawet nie mogę gościowi wkleić negatywa bo oceniać Można tylko przez pierwsze 30 dni a już w 60 dniu jak coś pójdzie nie tak poszło w niepamięć .......

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Dlaczego nazywasz go oszustem? Nie wiem czy twoja reklamacja zostala slusznie czy nieslusznie rozpatrzona ale nie kazda musi byc rozpatrzona w sposob pozytywny. Musialbys opisac co i jak sie popsulo oraz podac date zakupu bo przepisy sie zmienialy 1 stycznia 2023r na calkiem inne

oznacz moderatorów