Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Może mi ktoś poradzić co zrobić w przypadku gdy zakupiłam 3 zegarki, jeden nie działa, chcę zwrócić sprzedawcy przedmiot, a ten mnie ignoruje, kupiłam poza allegro, ponieważ był problem z wysyłką do niemczech. Teraz allegro nie wiele pomoże a ja nie wiem co zrobić. Poproszę o radę
W zasadzie niewiele możesz zrobić z tym.
Dziękuję za odpowiedź.
No bład że kupiłeś poza Allegro, jeszcze od prywatnego.
@pillreports Nic nie zrobisz > jak kupiłaś poza Allegro, to nie dostaniesz od nich pomocy > po prostu masz nauczkę na przyszłość, że jeżeli ktoś Ci napisze oo problemach z płatnościami przez Allegro, to go olej > poszukaj gdzie indziej > bardzo często takie transakcje poza Allegro tak się kończą > pozostaje Ci tylko sąd, ale masz 0,01% szansy na wygranie sprawy.
Dziękuję za odpowiedź. Mało napajająca optymizmem, ale wiem na czym stoję. Proszę mi powiedzieć, Allegro nie pomoże, ok, ale czy mogę ich jakoś powiadomić , że sprzedawca jest nie uczciwy? Gdyby transakcja odbyła się normalnie, zapewne nie mógł by mnie tak zlekceważyć, więc nie jest to uczciwość tylko działanie według zasad Allegro, a jak zasad nie ma to sprzedawca zasady swoje ma nie uczciwe.
@pillreports a zakup był od firmy czy osoby prywatnej ?
Jak od firmy, znajdź adres rzecznika konsumenta z jego miejscowości, napisz maila lub wyślij list że są problemy, rozróżnij też zwrot odstąpienie od reklamacji inne zasady !!!
Jak od osoby prywatnej to zwrotu - odstąpienia nie musi przyjmować ale reklamację już tak w tym przypadku pozostanie Ci sąd 😞