Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam dlaczego jesli mam cos w koszyku i probuje zaplacic przelewem bankowym to strona przekierowuje mnie do uzupelnienia danych. Profil mam uzupelniony. Ewentualnie co trzeba zmienic?
Może kupujesz bez logowania?
Jakie dane są wymagane? W którym momencie masz komunikat o uzupełnieniu danych?
Nie pisze jakie dane. Komunikat wystepuje kiedy mam placic przelewem bankowym a jest podany adres do wysylki na kuriera bo taka opcje wybieram.
Wkładasz towar do koszyka, wybierasz dostawę i płatność. Na samym dole strony "dostawa i płatność" wybierasz swój bank z listy banków i klikasz "kupuję i płacę". Następnie jesteś przekierowany do banku, logujesz się i płacisz. Tak to u mnie działa i nie trzeba żadnych danych.
@KAROLDUDZIAK A może masz inny adres i podajesz inny na "kuriera". Spróbuj zmienić adres dostawy.Dopóki nie zapłacisz nic się nie dzieje ,kombinuj.
widzę, że @LEW433 też miał problem z otagowaniem 😛
@konto zamknięte Nie miałem więc dziwię się że nie idzie przez dane?
@KAROLDUDZIAK, zasadnicze pytanię: korzystasz z innego urządzenia niż fon albo pc?
Tylko fon pc lub laptop.
Jaki to komunikat? Ja brzmi ten komunikat? Jaki bank wybierasz? Co rozumiesz przez przelew bankowy?
@xyz96, tyle pytań bez odpowiedzi a tak mało czasu 😄
@KAROLDUDZIAK, no to dziwne.. bo gdyby to było na TV np to normalka 🙂
Pokaż screena może, albo video, albo na start wyłącz adblocka.
@KAROLDUDZIAK To jest prawidłowe. Płacąc przelewem musisz wypełnić formularz: numer konta, odbiorca... itd czyli musisz wypełnić dane do przelewu.
Jesli wybierzesz szybkie płatności PayU no to wtedy tylko logowanie i kod sms
Płacąc przez Allegro Finanse niczego nie wypełniamy, żadnych numerów kont itp. Nawet po wybraniu przelewu tradycyjnego przez AF mamy gotowy formularz z danymi do przelewu.
No to jeśli tak to możliwe że ma podstawioną fałszywą stronę. Powinien wstrzymać płatność, no i normalna procedura z czyszczeniem komputera.
Czasu jest dosyć, wystarczy jak jutro zapłaci