anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z połączeniem zamówienia

Client:40098276
#8 Zapaleniec

Witam. Około godzinę temu złożyłem zamówienie za które zapłaciłem BLIKiem. Płatność z konta bankowego została pobrana, natomiast na Allegro przez kilka minut wisiała informacja o płatności w toku albo rozpoczętej płatności, po czym po około 10 minutach otrzymałem informację o nieudanej płatności. Anulowałem więc zakup całkowicie, jednak nie otrzymałem informacji o tym, że zamówienie zostało opłacone i czy został zlecony zwrot środków za nie. Na ten moment zostałem bez środków i bez zamówienia. Czy występują jakieś problemy w przyjmowaniu płatności? Czy zwrot w takiej sytuacji zostanie zlecony na moje konto, czy muszę zgłaszać sprawę wyżej (UOKiK)?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nieudana płatność wróci tam skąd wyszła w ciągu 3 dni roboczych. 
(UOKIK nie zajmuje się takimi sprawami)

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40098276, cześć! Nie, nie musisz tego nigdzie zgłaszać, anulowana płatność wróci na Twoje konto. Otrzymaliśmy dzisiaj kilka zgłoszeń związanych z problemami z BLIKiem, więc jeśli chcesz ponownie kupić przedmioty z tego zamówienia, a płatność znów nie przejdzie, skorzystaj proszę z innej metody płatności. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

W jakim czasie płatność wróci na moje konto?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40098276 w ciągu kilku dni roboczych (zazwyczaj do 3 dni roboczych). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Czy ta płatność pomimo tego, że nie została w ogóle odnotowana na Allegro jako otrzymają, tylko cały czas "wisiała" jako nieudana, mimo wszystko do mnie wróci?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40098276 jeśli w ogóle nie przeszła, to bank nie powinien jej nawet pobrać. Najprawdopodobniej blokada w banku na tę kwotę zostanie zdjęta, ponieważ płatność się nie udała. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów