anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proszę o kontakt telefoniczny

Client:127684704
#2 Obserwator

Dzień dobry, po raz drugi zamówiłem usługę dostawy zakupionego na Allegro asortymentu poprzez firmę INPOST, która niby dostarczyła do paczkomatu zakupiony przez naszą firmę towar. Nie została po raz drugi przesłana informacja poprzez SMS-a o umieszczeniu towaru w paczkomacie i o kodzie odbioru. Na portalu sprzedażowym w systemie allegro znalazłem informacje z kodem do odbioru i oczekiwaniu przesyłki do odbioru. Pojechałem a tam w paczkomacie otrzymałem informacje, że przesyłki już nie ma bo minął czas odbioru i ruszyła w drogę powrotną, co jest sprzeczne z informacjami z Allegro. To jest ewidentne naruszenie prawa. Dwukrotnie zapłaciliśmy za przesyłkę, zostaliśmy oszukani przez INPOST, który nas o niczym za każdym razem nie informował, tj. o włożeniu przesyłki do paczkomatu i o kodzie jej odbioru. Takie zachowanie i postępowanie świadczy, że dokonane zostało dwukrotnie przestępstwo oszustwa w postaci wyłudzenia zapłaty za usługę transportu towaru na naszą niekorzyść. Nie rozumiem takiego postepowania oraz braku rozwiązania tego problemu przez Allegro. Za pierwszym razem zgłosiliśmy reklamację do INPOST, ale teraz rozważamy podjąć kroki prawne oraz zgłoszenie sprawy do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, bo te zachowania wskazują na większą skalę nadużyć i być może wielu klientów zostało oszukanych w podobny sposób i być może nie odzyskało gotówki za niewykonaną usługę. W tej sprawie proszę o kontakt telefoniczny z naszym sprzedawcą w [edytowano]

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:145290392
#9 Pomysłodawca

Inpost działa w miarę ok wtedy jak zainstaluje się odpowiednią aplikację. Chcąc skutecznej interwencji w sprawie nieprawidłowości można próbować uderzać do Brzoski na portalu X.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:127684704 instalacja aplikacje rezygnujesz z wysyłanie powiadomień sms. Nadal zostaje powiadomienie również na email. kiedyś można było na stronie internetowej przywrócić/włączyć powiadomienia sms. Teraz trzeba pisać do pomocy inpost o ponowna aktywacje tej usługi.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:127684704 

Na bank była kiedyś zainstalowana aplikacja InPostu a potem odinstalowana albo nie działa w tle.

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry @Client:127684704 ,

Uprzejmie informuje, że wiadomość z kodem odbioru przekazywana jest na dane wprowadzone przez Nadawcę. W przypadku nie otrzymania kodu odbioru w postaci SMS prawdopodobnie była zainstalowana aplikacja, z tego powodu powiadomienie jest wysyłane na aplikacje. Powiadomienia SMS mogą zostać aktywowane, poprzez kontakt z infolinią lub kontakt przez bok@inpost.pl. Druga możliwość braku kodu odbioru w SMS jest błędnie wprowadzony numer telefonu. Dodam, że do każdej umieszczonej paczki w maszynie jest wysyłana wiadomość na skrzynkę e-mail. W celu weryfikacji sprawy sugeruje kontakt z infolinią.

oznacz moderatorów