anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proszę o ocenę odpowiedzi sprzeawcy na moje niezadowolenie z przebiegu transakcji

Amers111
#8 Zapaleniec#

Wklejam do oceny forumowiczów bądź ku przestrodze dla przyszłych klientów poniższej firmy.

[edyjcja]

a co nas obchodza Pana problemu ze swiatem i historie, nie ma tutaj nic do wyjasniania i zaraz pracownik - nbasz opiekun vip zkaonczy z Panem dyskusje bo pracownikom allegro tez sie nie usmiecha czytac takich historii
oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

QueLord
#11 Animator#

To teraz prosimy o wiadomości od drugiej strony - wiadomo, sprzedawca zły 😂

LEW433
#21 Demiurg#

Wystawiłeś komentarz, jaki ? a sprzedajacy tak go skomentował o to chodzi.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Amers111 opisz cały przebieg transakcji ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Amers111
#8 Zapaleniec#

Cześć w skrócie otrzymałem paczkę która nie była nawet zaklejona taśmą, swobodny dostęp do zawartości.

Towar generalnie nie policzalny ewentualnie do weryfikacji gramatura.

Zgłosiłem uwagi sprzedawcy, który wykupił problem więc wystawiłem Negatywną no i się zaczęło 😀

20230531_171615.jpg

20230531_171801.jpg

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Amers111 a zweryfikowałeś wagę ?, generalnie masz otrzymać to co jest w ofercie i nie ma najmniejszego znaczenia w jaki sposób sprzedawca to zrobi .

oznacz moderatorów

Amers111
#8 Zapaleniec#

Hej, wagowo brakowało około 15 kulek ale dla mnie to nie problem.

Problemem jest iż zapłaciłem za towar jak również za bezpieczną wysyłkę mojego mienia. Sprzedawca nie dba czy zawartość została naruszona on zarobił.

Po za tym poddaje pod ocenę formę odpowiedzi a nie zasadność procesu reklamacyjnego.

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

forma odpowiedzi to już kwestia wychowania i takich rzeczy, to się wynosi z domu. I gwarantuję, że pomyje wylewają się zarówno ze strony sprzedających, jak i kupujących, ze wskazaniem na tych drugich, bo oni mogą bezkarnie obrażać, sprzedawca musi się hamować.

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Amers111 Problemem jest iż zapłaciłem za towar jak również za bezpieczną wysyłkę mojego mienia. W którym miejscu masz pozycję opłaty za ,,za bezpieczną wysyłkę mojego mienia.,, Sprzedawca odpowiada za dostarczenie towaru zgodnego z opisem w ofercie , jeśli masz wątpliwości należy złożyć reklamację  , dopiero niewłaściwe podejście sprzedawcy do roszczenia kwalifikuje transakcję do oceny jaką wystawiłeś .

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Amers111 jeśli po zwróceniu uwagi dot. tak wysłanego towaru dostałeś chamską odpowiedź to się nie dziwię, że dałeś nega. Nie usuwałbym go. Podobno klienci czasem tak nadają zwroty, ale nie przypuszczałem, że jakiś sprzedawca tak może wysyłać 🙂

oznacz moderatorów

misiaczekmr
#10 Popularyzator#

bardzo dobrze zrobiłeś, nalezy wskazywać wszelkie tego typu nieprawidłowości.
Jako kupujący bardzo się cieszę, że przestrzegasz innych przed sprzedającymi, którzy posuwają się do takich praktyk. 

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@misiaczekmr tzn jakich?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Amers111
#8 Zapaleniec#

Wklejam jak na spowiedzi 😀

Screenshot_20230717_112857_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20230717_112916_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20230717_112934_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20230717_112952_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20230717_113022_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20230717_113037_Samsung Internet.jpg

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

nie bardzo wiem co chcesz osiągnąć w tej dyskusji, to żeby sprzedawca przyznał Ci rację ? jeżeli wagowo brakowało tych kulek, to składasz reklamację, podsyłasz w dyskusji zdjęcia wagi produktu itd. Z tych wklejek nie wiadomo do końca jakie są Twoje roszczenia. finalnie dostałeś 30zł od allegro, więc powinieneś być usatysfakcjonowany, nie bardzo wiem czemu ma służyć to dalsze przeciąganie tej dyskusji ?

_Likos_
#21 Demiurg#

@Amers111 poddajesz tutaj pod ocene wyłącznie wypowiedź sprzedającego. Niestety nie znamy wcześniejszej treści rozmowy wiec trudno sie odnieść czy wypowiedź jest zasadna czy też nie.

Według mnie z tego zo można wywynioskować

1) do takiej wypowiedzi cos sprzedającego sprowokowało " a co nas obchodza Pana problemu ze swiatem i historie"

2) sprzedający w wypowiedzi nie używa nai wulgaryzmów ani wyrażeni niecenzuralnych

3) można wywnioskować że ktoś kto to pisał jest zdenerwowany (lecz nie wiemy czym)i ma dośc dyskusji którą chciałby zakończyć nie wiemy czy wczesniej były próby bardziej kulturalnych wypowiedzi firmy. mamy tylko jedno zdanie wyrwane z kontekstu 

Co do zasadności takiej wypowiedzi trudno sie odnieśc nie znając treści rozmowy.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Bardzo dobrze że zgłaszasz takie patologie, nie jest problem dla Ciebie brakujący wagowo towar, a sama treść odpowiedzi sprzedającego w dyskusji i jego brak troski Twoim problemami to szczyt wszystkiego!

Gdzie te czasy, kiedy podczas zakupów można było się spowiadać i mieć wrażenie zdjęcia ciężaru z serca.

A dlaczegoż te kule nie były zapakowane każda osobno i w innej paczce?

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@Halfrunt nic to, ja ostatnio dostałem negatywa, bo podczas miłej wymiany zdań z klientką porównałem montaż nowej części w aucie do zakupu nowego obuwia, mając na myśli to, że wszystko musi się dotrzeć i trochę dopasować. Pani uznała, że została obrażona i dała nega. Na pytanie czym ją obraziłem, dostałem tylko odpowiedź, że nigdy nie wiem, kto jest po drugiej stronie 🤣 matrix jednym słowem