Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o zweryfikowanie konta piimaa ze względu na podejrzenie popełnienia nieuczciwej konkurencji (ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, art 3)- tj wielokrotnie zakładanie wątków doprowadzających do blokowania kont z powodu niczym nie popartych przypuszczeń tej osoby oraz nazywanie sprzedawców oszustami, również wyłącznie na podstawie swoich błędnych przypuszczeń.
podejrzewam że organizacja leży i albo jedną sprawę wałkuje kilku ludzi nie wiedząc, że robią to samo a druga leży bo myślą że ktoś się nią zajmuje. i potem ten drugi dział działając na tych samych zasadach klepie x razy to samo w tym samym czasie wydając x różnych opinii a druga sprawa leży, ewentualnie mają takie opóźnienia przez klepanie tego samego x razy że potem sprawy są załatwiane z automatu pt wzornik rozmowy kopiuj wklej dane klienta i wyślij a potem zgłaszający się zastanawia co to za paździerz dostał i dlaczego taka reakcja
Możesz wyciągać błędne wnioski, bo widać tutaj jak niechętnie moderatorka zajęła się sprawą w przeciwieństwie do wątków do których linki były wklejane na wcześniejszej stronie.
dlatego napisałem że przypuszczam taki a nie inny ciąg logiczno-skutkowy oczywiście może być wiele przyczyn ale burdel organizacyjny tłumaczy naprawdę wiele kwestii
@Client:96810784 Skąd wiesz, że ban był za "byle co"? Konto zgłoszone przez użytkowniczkę zostało zawieszone, ponieważ wzbudziło podejrzenia. Nie zawieszamy kont za nic i bez żadnych powodów. Każde zgłoszenie jest dokładnie weryfikowane.
@ko_alka bo sama napisałaś, że zostało zablokowane do wyjaśnienia a nie za jakieś przewinienia 🙂
Skoro każde zgłoszenie weryfikujecie to znaczy, że wyzwiska są dozwolone na tym forum? Bo po wielu, wieeelu zgłoszeniach obraźliwych postów pii** nadal zero efektu- nawet "do wyjaśnienia" 😉
@Client:96810784 Wybacz, ale nie będę Cię informowała o dokładnych powodach blokady na koncie innego użytkownika. Z użytkowniczką piimaa również wyjaśniamy sytuację, a konto na Allegro zostało zawieszone.
@ko_alka już poinformowałaś w tamtym wątku. Teraz tylko próbujesz to ubrać inaczej w słowa, żeby nie wyszło w jaki sposób nakładane są blokady na użytkowników- choć użytkownicy doskonale zdają sobie z tego sprawę, bo sprzedawcy nieraz opisywali to na forum. Np. blokady konta bo nie chcieli wam (swojej konkurencji) zdradzić danych swoich dostawców. 😉
Kolejna osoba w innym wątku szkaluje firmę i oskarża o przestępstwa podatkowe. Jesteście oznaczanie i co? I nic, zero reakcji.
@Client:96810784 Nie jesteś osobą upoważnioną do otrzymywania informacji o dokładnych powodach blokady na innych kontach niż Twoje.
Sama ten powód podałaś, bez niczyjej prośby 😂
"Gdyby przypuszczenia @piimaa dotyczące konta były bezzasadne, to żadne kroki nie byłyby podejmowane. "
Ciekawe również jest to, że kilka postów wcześniej przypuszczenia pii były zasadne ale również sama zarobiła bana.
Karuzela śmiechu.
@Client:96810784 Jeśli traktujesz sformułowanie "do wyjaśnienia" jako powód blokady, w porządku. Dalsza dyskusja w tym wątku nie wniesie nic nowego do sprawy.
@ko_alka jako powód blokady traktuję Twoją wypowiedź, że oskarżenia piimaa nie były bezzasadne= były zasadne ale w sumie to nie wiecie bo został zablokowany tylko profilaktycznie do wyjaśnienia.
@Client:96810784 Jest to Twoja interpretacja. Rozumiem i doceniam Twoją troskę o zawieszone konto użytkownika z poprzedniego wątku, ale nie blokujemy kont bez powodu czy też wyłącznie na podstawie podejrzeń.
Oczywiście. Gdyby nie grupy sprzedawców na których nie ma allecenzora to może ktoś by wierzył
np. tutaj osoba sama nie wie za co nałożyliście na nią blokadę
@Client:96810784 Dziękuję za ten przykład. Użytkowniczka została poinformowana o powodzie blokady m.in. tutaj i w korespondencji mejlowej. Podsumowując: blokada jest spowodowana nieprzestrzeganiem regulaminu.
O widzisz- pięknie dziękuję za ten awans, że już jednak jestem upoważniona do otrzymywania informacji o dokładnych powodach blokady na innych kontach niż moje. Ech to universum allegro 😍
Możesz usunąć wątek bo to karuzela śmiechu.
@Client:96810784 Sprzedająca wyraźnie poprosiła o powód blokady na publicznym forum, zatem sytuacja jest nieco inna.
@ko_alka Wybacz, ale mam zastrzeżenia do Twoich tłumaczeń > wiem, że jesteś pracowniczką Allegro i nie wolno Ci wypowiadać się przeciwko własnej firmie.
Sądząc z Twoich wyjaśnień to mogę licytować, a potem zgłosić zastrzeżenia do sprzedawcy > żądać dodatkowych zdjęć z dowodem osobistym, potwierdzania banku z jakiego aktywował konto i innych danych (a jak poproszę o nr. karty i PIN?)
Czyli mogę zgłosić zastrzeżenia do dowolnego użytkownika > a "odpowiedni dział" zablokuje mu konto > do wyjaśnienia? > tylko dlatego, że ktoś, kto nie pierwszy raz szuka "dziury w całym" nie chce płacić
A przecież Allegro "gwarantuje bezpieczeństwo transakcji" > zawsze mogła wystąpić do POK-u. Szkoda było 400 zł? > a proponowała w innym poście, że chce pożyczać innym na procent