Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy można gdzieś zobaczyć wszystkie płynące zwroty i czy sprzedawca już zwrócił pieniądze? Chodzi mi o tabelę z kwotą zwrotu i czy była zwrócona - w Moje zakupy widzę zakładkę Zwroty, ale nie ma tak w jednym miejscu przeglądu stanu czy były zwrócone pieniądze czy nie.
Zrobiłem sobie tabelę w Excelu, ale musiałem ręcznie wyciągnąć kwoty z rachunku i porównać z kwotami zwrotów i dalej dużo nawet starych zwrotów brakuje. Chciałbym mięć pewność, że napewno nie było wysłanych zwrotów zanim będę pisał do sprzedawców.
Może i się zaczyna burdel, ale taki który mi nie przeszkadza. Bo opisałesz przypadek, kiedy sprzedający zwrócił pieniądze, tylko system o tym nie wie, więc błędnie pokazuje informację o nie zwróconych środkach. W tym momencie wchodzę na konto i sprawdzam, zanim do niego będę pisał. Więc opisałesz false negative, który mi nie przeszkadza i przede wszystkim nie jest argumentem do tego, żeby taka tabelka nie była stworzona automatycznie i nie trzeba było jej prowadzić samemu. I jak dalej pisze mikeza, taki zwrot byłby dla sprzedającego nie korzystny, więc występowanie takiego przypadku będzie raczej rzadkie
@Client:74686919: no wybacz...ale nie chce mi sie wchodzić co chwile na konto zeby jak nienormalny sprawdzac historie transakcji.
Ale to w takim razie jak to sprawdzasz jak normalny? Automatycznej tabelki nie chcesz, więc sobie prowadzisz swoją, ale tam wpisujesz co? Dalej musisz wejść na konto żeby sprawdzić czy pieniądze zostały zwrócone
@Client:74686919: Kolego, dlatego z uporem maniaka z tym walczę. ALE zdanie Allegro jest takie, że jak firma nie moze oddac szmalcu na kartę to MOŻE zrobić zwykły przelew i bedzie ok 😮
Dlatego sprawdzam raz na dwa tygodnie. A jak mi coś umknie i zaloze spór to trudno. Mozna bylo wyslac info na @, ze zwrot nie bedzie na karte tylko przelew.
Z bałaganu robi się właśnie taki w/w opisany chaos.
ps. teraz wpisuję co zwracam, kwotę, kiedy odesłałem, kiedy dotarło i kiedy założyć spór (+7dni ekstra).
Zresztą...Ustawa mówi o zwrocie w 14 dni od odstąpienia a handlarze oddają czesto w 14 dni od odebrania!