anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przepustnica - mechanik

hejo15
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, chciałem zapytać czy istnieje szansa uzyskania od sprzedającego zwrotu kosztów wymiany przepustnicy u mechanika? W ogłoszeniu było napisane "Część sprawdzona całkowicie sprawna. " Nie była sprawna więc podejrzewam że nie była też sprawdzona. Więc jestem w plecy 2x 150zł

https://allegro.pl/oferta/przepustnica-mitsubishi-colt-vi-1-3-13737162230?snapshot=MjAyMy0wNi0wMlQwN...

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@hejo15 pewnie tak 🙂

Art. 43d. 6. Jeżeli towar został zamontowany przed ujawnieniem się braku zgodności towaru z umową, przedsiębiorca demontuje towar oraz montuje go ponownie po dokonaniu naprawy lub wymiany albo zleca wykonanie tych czynności na swój koszt.

Ale nie wiem czy w tym przypadku nie powinieneś zgłosić tego sprzedawcy przez wymontowaniem, poczekajmy na inne wypowiedzi bo ja nie sprzedaje produktów które się montuje więc nie zagłębiałem się w ten temat 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Sama przepustnica jest prostym urządzeniem mechanicznym , której sprawdzenie prawidłowego działania nie przysporzy trudności nawet laikowi, ALE! za prawidłowe współdziałanie z silnikiem odpowiada jej osprzęt i w zależności od modelu może to być silniczek krokowy , przepływomierz , czy czujnik położenia przepustnicy , a to DOBRY MECHANIK powinien zweryfikować przed jej montażem .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria nie zweryfikujesz, sprawności przepustnicy bez zamontowania i wpięcia auta pod kompa 😞 O ile została dobrze dobrana do auta i silnika po kodzie ? 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 piszę o samej przepustnicy jako urządzeniu mechanicznym pomijając osprzęt ,a autor wątku nie wspomina o elektronice współpracującej .  ,,O ile została dobrze dobrana do auta i silnika po kodzie ,, i tu się z Tobą zgodzę tylko czy w tym przypadku MECHANIK stanął na wysokości zadania .W większości przypadków poprawę działania przepustnicy da gruntowne czyszczenie i wymiana uszczelki , a tak nawiasem ,,co to za mechanik , który bierze się za wymianę nie znając pochodzenia montowanego elementu ?,,

oznacz moderatorów