Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chciałem zapytać czy istnieje szansa uzyskania od sprzedającego zwrotu kosztów wymiany przepustnicy u mechanika? W ogłoszeniu było napisane "Część sprawdzona całkowicie sprawna. " Nie była sprawna więc podejrzewam że nie była też sprawdzona. Więc jestem w plecy 2x 150zł
@hejo15 pewnie tak 🙂
Art. 43d. 6. Jeżeli towar został zamontowany przed ujawnieniem się braku zgodności towaru z umową, przedsiębiorca demontuje towar oraz montuje go ponownie po dokonaniu naprawy lub wymiany albo zleca wykonanie tych czynności na swój koszt.
Ale nie wiem czy w tym przypadku nie powinieneś zgłosić tego sprzedawcy przez wymontowaniem, poczekajmy na inne wypowiedzi bo ja nie sprzedaje produktów które się montuje więc nie zagłębiałem się w ten temat 😞
Sama przepustnica jest prostym urządzeniem mechanicznym , której sprawdzenie prawidłowego działania nie przysporzy trudności nawet laikowi, ALE! za prawidłowe współdziałanie z silnikiem odpowiada jej osprzęt i w zależności od modelu może to być silniczek krokowy , przepływomierz , czy czujnik położenia przepustnicy , a to DOBRY MECHANIK powinien zweryfikować przed jej montażem .
@mdrogeria nie zweryfikujesz, sprawności przepustnicy bez zamontowania i wpięcia auta pod kompa 😞 O ile została dobrze dobrana do auta i silnika po kodzie ?
@kostas11 piszę o samej przepustnicy jako urządzeniu mechanicznym pomijając osprzęt ,a autor wątku nie wspomina o elektronice współpracującej . ,,O ile została dobrze dobrana do auta i silnika po kodzie ,, i tu się z Tobą zgodzę tylko czy w tym przypadku MECHANIK stanął na wysokości zadania .W większości przypadków poprawę działania przepustnicy da gruntowne czyszczenie i wymiana uszczelki , a tak nawiasem ,,co to za mechanik , który bierze się za wymianę nie znając pochodzenia montowanego elementu ?,,