Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przesyłka od 4 września ma status "oczekuje na nadanie" dziś mamy 9 września, wczoraj napisałam do sprzedającego z pytaniem, kiedy mozna spodziewac sie przesyłki, ale mail zwrotny był napisany machinalnie i wymijająco. "Szanowny Kliencie, Dziękujemy za zakupy i wsparcie. Twoje towary zostały wysłane zgodnie z harmonogramem. Należy pamiętać, że informacje dotyczące śledzenia przesyłki online mogą czasami być opóźnione, ale nie ma to wpływu na standardowy czas dostawy. Zazwyczaj przesyłki wymagają około 3-4 dni od wysłania do pomyślnej dostawy. W normalnych okolicznościach przesyłka dotrze pod wskazany adres bez żadnych problemów. Mamy nadzieję, że wkrótce otrzymasz swoją przesyłkę. W przypadku jakichkolwiek problemów po otrzymaniu przesyłki, prosimy o kontakt z nami. Zapewnimy satysfakcjonujące rozwiązanie. Życzymy wszystkiego najlepszego."
Mam wrazenie, że to regułka standartowa, nie odnosząca sie wprost do pytania.
Dodam do tego jeszcze to, że przed zakupem była informacja o wysyłce następnego dnia. Zrozumiałe jest chyba to, że gdybym wiedziała, że wysyłka będzie z cyklu NIEWIADOMO-KIEDY-I CZY-WOGOLE BĘDZIE, to nie skorzystałabym z tej oferty. Co robić?
Zakup od chińczyka?
Możliwe. Nie skojarzyłam po nazwie. Poza tym "chinczyki" mają najczesciej dostawe za 14 dni, a tam było, że "dostawa jutro" na zielono napis i nic nie wskazywało na to, że będą takie problemy. Nie wiem co robic. Nigdy nie zdarzyło mi się takie coś, a w sumie kupuję tu często. : (
@Client:108375666 czy to ma przyjść one paczkomat?
opcja była tylko na zielony paczkomat allegrobox, wiec tym
Nie rozumiem tego, bo nawet gdy wpisał sobie ze "dostawa jutro" i okazalo sie ze nie moze mi wysłac na czas, to powinien w mailu napisac, jaka jest sytuacja, a nie bezczelnie pisac jak robot i ja i tak guzik z tego wiem.
@Client:108375666 Tego "dostawa jutro" nie wpisuje sprzedający tylko Allegro.
Sprzedający nie ma na to kompletnie żadnego wpływu - on może jedynie określić czas w jakim nada przesyłkę.
@Client:108375666 jedna uwaga dość często się zdarza że w przypadku zielonego ustrojstwa paczki leżą w ich maszynie i czekają na odbiór parę dni bo nadanie wskakuje z chwilą jak ich pracownik wyciagnie paczkę. Ja się nie zdziwię jak wpakował towar do maszyny w piątek a leży tam cały weekend i czeka aż łaskawie pracownicy tej niedorobionej usługi ją wyciągną i zgłoszą nadanie bardzo prawdopodobne. Zaputaj sprzedawcę w dyskusji o nadanie zobaczymy co odpisze.
Taka formułka nie dziwi. Zakup pewnie delivery, a tam opóźnienia to norma wiec stały tekst to podstawa. Paczki w boxach potrafią leżeć tydzień zanim kurier wyjmie, kurierzy potrafią przez kilka dni nie pojawiać się po odbiór... Allegro nadanie liczy dopiero od odklikania przez kuriera.
Dostawa jutro to prognoza Allegro. Masa kłótni z powodu ich wróżki tu jest.
Wejdź w ofertę- dostawa i na samym dole będzie coś takiego
"Podczas tworzenia tej oferty sprzedawca zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 24 godzin."
To jest prawdziwa deklaracja sprzedającego. Czasem jest tak, że większość towarów wysyła szybko jednak przy którymś ma z różnych powodów dłuższy termin i wtedy Allegro kompletne bzdury w wysyłce pokazuje.
Jeśli ten termin już minął to wtedy załóż dyskusję. Jeśli nie to oboje padliście ofiarom wróżki Allegro. Standard, portal nie poczuwa się do odpowiedzialności, bo to tylko sugerowany czas.
@Client:108375666 Podaj link do aukcji lub jej numer, to sprawdzimy co to za sprzedawca. Trochę dziwne, bo z Chin nie wyśle One boxem, chyba że najpierw jedzie z Chin do Polski, a tutaj ktoś nadaje ponownie.
Link do aukcji lub jej numer, nie odczytamy linka do twojej zakładki z zakupami 😉
no i link do ponownego zakupu https://allegro.pl/oferta/prysznic-turystyczny-z-akumulatorem-kempingowy-z-pompka-20l-z-6000mah-1771...
gdzie napisane jest ze dostawa "JUTRO" to jest bardzo ciekawe.
Deklarował 24h. Tu już ewidentnie dyskusja. Wejdź w zakupy i zgłoś problem. Ewentualnie możesz też kliknąć zwrot i oczekiwać kasy (do 14-stu dni roboczych powinien odesłać).
@Client:108375666 No dobrze ale jest wyraźnie napisane przewidywana dostawa jutro.
Przewidywana dostawa jutro to nie to samo co gwarantowana 🙂
No nie wiem, to zgłaszac to juz, czy nie? Bo niestety - tak jak juz wczesniej pisałam - nie zdarzyła mi się sytuacja przez tyle lat, w której musiałabym zgłaszać sprawe.
(Najlepiej to chciałabym otrzymać zakup i tyle, ponieważ jest mi pilnie potrzebny.)
@Client:108375666 Tak, załóż dyskusję.
Ja tylko zwracam uwagę, że termin dostawy był jedynie przewidywany i podany przez Allegro, nie przez sprzedającego.
@Client:108375666 Deklaracja wysyłki to 24 godziny, wiec już dawno minęła. Jest to Chińczyk z magazynem w Polsce. Otwórz dyskusję i domagaj się towaru. Po 24 godzinach wzywaj Allegro.
Zgłosiłam. Ale teraz to chyba już ani kasy nie odzyskam ani prysznica... coś mi sie tak widzi : ( takie mam obawy. Nigdy nie musialam korzystac z tej opcji.
@Client:108375666 Spokojnie. Odzyskasz.