anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka wciąż do mnie nie dotarła, a mija już 14 dni, ile mam czasu na zwrot?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:62452125
#7 Wielbiciel#

Hejo, mam paczke zza granicy, czas przewidywany  miała 20-22 Lipca, nie dotarła do tej pory. Zwrot mogę dokonać do jutra, pytałem sprzedawcę o info o paczce to wysyla  mi ze niedługo powinna dotrzeć bo celne przeprawy. 

powinienem się martwić? zwrócić? zaplacona z góry paczka 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
milka1234567890
#18 Luminarz#

Jak nie przyjdzie, to możesz się martwić tym że minie czas na zwrot? Nie, czas na zwrot przysługuje 14 dni od czasu otrzymania towaru.

W jakim czasie mogę odstąpić od umowy bez podania przyczyny?

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy należy złożyć do sprzedającego w terminie 14 dni od daty otrzymania przedmiotu.

Ile mam czasu na odesłanie towaru?

Przedmiot odeślij maksymalnie w ciągu 14 dni od złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy.

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@Client:62452125 Chiny?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
Client:62452125
#7 Wielbiciel#

yup

oznacz moderatorów
markam43
#13 Ambasador#

@Client:62452125 Nie masz czasu na zwrot do jutra, tylko zawsze masz czas na zwrot minimum 14 dni od odebrania towaru. Komunikaty Allegro mogą być mylące. Jeśli chcesz czekać na przesyłkę, czekaj. Jeśli nie chcesz czekać, możesz już teraz odstąpić od umowy, wysyłając sprzedawcy zwykłego maila z rezygnacją z powodu znacznego przekroczenia czasu dostawy, powołując się na art. 5431Kc. Sprzedawca w takiej sytuacji powinien Ci zwrócić całą wpłatę. 

oznacz moderatorów