anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przez nieudaną płatność zapłaciłem dwa razy, czy jedna wpłata wróci na konto?

pawellewy83
#8 Zapaleniec

Witam,

Mam następujący problem. Kupiłem towar, płatność blikiem dwukrotnie nieudana (były jakieś problemy), status płatności na allegro rozpoczęta. Płatność na allegro anulowałem po 30 min i zapłaciłem ponownie przez allegro pay i poszło. Natomiast po zalogowaniu się do banku okazuje się że pobrało 1 raz pieniądze. Pytanie co z takim fantem - allegro zwróci kasę ?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak do 3 dni powinny wróci na konto

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Po takich nieudanych płatnościach środki same wracają na konto, do 3 dni to trwa.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pawellewy83 Pieniądze wrócą automatycznie w ciągu 3 dni roboczych. Nigdzie nie musisz tego zgłaszać.

oznacz moderatorów

pawellewy83
#8 Zapaleniec

Witam,

Podbijam temat bo minął już tydzień i nie otrzymałem zwrotu za nieudaną płatność. Mam to może gdzieś zgłosić?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pawellewy83 Podaj mi proszę numer zamówienia lub oferty, której dotyczy ta sytuacja. 

Ola
   Moderatorka Forum Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pawellewy83
#8 Zapaleniec

Nr 11217387018. Jak opisałem powyżej 2x płatność blikiem nieudana (1 raz pobrało z konta). Następnie anulowałem płatność i zapłaciłem przez allegro pay.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pawellewy83 Tego dnia dokonałeś u nas dwóch zakupów:

• zamówienie f58eb611-3bdb-11ec-b14b-0ff4aa56c767 z oferty 11217387018 na kwotę 309 zł zostało poprawnie opłacone przez Allegro Pay,
  • zamówienie 93702481-3bf1-11ec-a316-9bd89ea95968 z oferty 7650090429 na kwotę 51,60 zł opłacone prawidłowo Blikiem. 

Nie widzę żadnej nieudanej płatności, więc sprawdź proszę dokładnie jeszcze raz swoją zakładkę Moje zakupy.

Ola
oznacz moderatorów

pawellewy83
#8 Zapaleniec

Tak płatność została poprawnie opłacona przez Allegro Pay ale wcześniej dwukrotnie próbowałem opłacić BLIK-iem z informacją zwrotną że płatność nieudana. Po drugiej nieudanej próbie przy statusie płatności "Rozpoczęta" postanowiłem po 30 minutach ją anulować i tak jak Pani pisze opłaciłem przez Allegro Pay. Problem w tym że mimo iż otrzymałem 2x komunikat o nieudanej transakcji BLIK-iem i płatność cały czas widniała jako "rozpoczęta" z konta bankowego pobrało mi 309 zł??? Mam wrzucić na dowód wyciąg z banku?   

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pawellewy83 Nasi pracownicy kontaktowali się z Tobą, aby dokładnie wyjaśnić problem tej płatności, ale widzę, że sprawa jest już wyjaśniona, a pieniędze wróciły na Twoje konto 🙂 

Ola
oznacz moderatorów