Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry
dnia 15.01 zakupilem przedmiot
dnia 16,01 przedmiot dotarl byl zaadresowany na adres mojego mechanika zadzwonil od do mnie i powiedzial ze przedmiot dotarl uszkodzony - konkretnie byla to rura intercoolera prowadze wypozyczalnie aut i auto stoi mi zblokowane nie moge go wypozyczac bo nie mam czesci!
dnia 17.01 odeslalem rure sprzedajacemu wczesniej zalozylem dyskusje i tu zaczely sie problemy
sprzedajacy nie odebral zwrotu "odbija pileczke" twierdzi ze to ja uszkodzilem rure i ze widzialem co kupowalem a przeciez na aukcji wyraznie widac ze sprzedajacy nie pokazuje drugiej strony rury w opisie tez nie bylo napisane ze jest uszkodzona! co wiecej w dyskusji wypiera sie i twierdzi ze za 236zl nie moglem kupic dobrej rury czy tylko ja tu widze oszustwo i niejako przyznanie sie do winy?
sprawe zglosilem dzis na policje
allegro w dyskusji odpisalo mi ze program ochrony kupujacych mi nie przysluguje bo ja mam przedmiot a nie klient?! to jak mam mu oddac skoro paczki nie odbiera jechac do zabrza 450km i w pysk mu wsadzic?
ludzie doradzcie cos
@GoTradeMCh Czy sprzedający jest firmą, czy osobą prywatną?
Osoba prywatna
Warunkiem POK jestnie oddanie pieniedzy czy brak kontaktu a to nie wystepuje
@GoTradeMChPotrafisz odpowiedzieć na zadane pytania?
@WREDZIA-W1 Okularki se przetrzyj...toć odpowiedział 😛
osoba prywatna
No to doopa. Zostaje Ci tylko pozew.
To allegro lokalnie ma kasę nie ja .😂
Osoba prywatna .
Piszesz jako kto?
Trudno tu coś doradzić. To słowo przeciwko słowu. Zapytam jednak - kupowałeś od firmy? Jeśli tak, jest ciut więcej możliwości, np. można poprosić o interwencję Rzecznika Konsumenta. Jeśli to zakup od osoby prywatnej, pozostaje jedynie sprawa z powództwa cywilnego. Chyba, że Policja jednak będzie wszczynać śledztwo - co zależy od m.in. Twojej desperacji i siły argumentów, bo czasem są mocno niechętni. Ale jeśli się tym zajmą - Allegro chyba będzie musiało zastosować POK. Piszę "chyba" bo nie wiem, jakie są teraz warunki programu".
rzecznik praw konsumenta nie zadziala w przypadku osoby fizycznej?
Nie. Pozostaje tylko sąd.
czyli nic tylko liczyc ze policja cos zdziala
wysle mu przedsadowe wezwanie do zaplaty
choc po odrzuceniu paczki watpie ze odbierze list
Tzn kobieta nie ma kasy ja dostałam paczkę przyjęłam popękana i wystawiłam protokół do DPD o zniszczenie bo starciala swoją wartość .kobieta mnie ściga a ja nie dość ,że nie mam kasy paczka w śmietniku to co mam zrobić .proszę o radę jak odblokować ma ona zwrot kasy z allegro bo ja na oczy jej nie widziałan masakra
Czy zdziała coś rzecznik praw konsumenta .ma P. Magda firmę też .
Błąd. Masz firmę - kupuj części u firm. Masz FV, odliczenie VAT i podatku. Po co kupujesz u prywatnych? A jeszcze odbiór przez "osobę trzecią"? - Jak najszybciej kontakt z kurierem i spisanie protokołu szkody.
Jak masz możliwość - zakładaj dyskusję wszystko tam opisz i pros pracownika Allegro o pomoc.