Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy jest jakaś opcja/możliwość, żeby przywrócić zawartość mojego koszyka, który się nagle sam, całkowicie opróżnił?
Miałam w koszyku kilka produktów i pozycji, które czekały "na lepsze czasy". Rzadko się jakaś oferta kończyła całkowicie - ale jeśli tak było, to pojawiał się komunikat na górze strony, więc łatwo było wyszukać inną ofertę na ten sam produkt.
To nie jest taka sytuacja - na górze strony nie pojawił się żaden komunikat, że jakakolwiek oferta się skończyła. To wygląda tak, jakby ktoś po prostu całkowicie opróżnił mój koszyk. Ale ani ja, ani nikt z domowników tego nie zrobił.
W każdym razie, czy jest jakaś możliwość przywrócenia zawartości koszyka?
@Sayyadina nie ma , ale może Masz ten koszyk na innym koncie lub w innym widoku ...
Mam jedno i to samo konto od 20 lat, więc to nie to. Ale dzięki za odpowiedź.
@Sayyadina przykro mi, ale nie ma takiej możliwości. Żeby uniknąć takich sytuacji w przyszłości, polecam dodać oferty czekające na lepsze czasy do ulubionych. Wówczas na pewno nie znikną.
No niestety, to są przyzwyczajenia z czasów kiedy nie było jeszcze funkcji 'ulubionych' xD
Ale spoko, może to mnie "nauczy" zmiany nawyków. Dzięki.
Nie mam podpiętej żadnej firmy pod konto, więc nawet nie mam takiej opcji zmiany widoku.
@Sayyadina to nie kwestia podpięcia, tylko jak kupujesz, allegro podzieliło na dwie platformy i rozdzieliło zakupy kliknij jak kupujesz firmowe czy prywatne i zobacz czy pojawi się stary koszyk 🙂
Tylko tak jak wkleiłam screena powyżej - nie mam w ogóle takiej opcji. Przeszukałam chyba wszystkie menusy i opcje.
Poza tym, wg tego co jest widoczne u Ciebie, wybierasz czy kupujesz "prywatnie" czy "na firmę" - u mnie tej opcji nie będzie, bo ja kupuje tylko prywatnie.