Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, Kupujący kupił produkt Na Fv23% - Gospodarstwo rolne, urządzenie typowe do obsługi maszyn
Czy Gospodarstwo rolne jest tak samo jak firma ? Czyli nie obowiązuje go zwrot 14dniowy i rękojmia ?
Czy są inne zasady ?
Wszystko zależy od tego co zaznaczyłeś w ofercie.
że przyjmuje zwrotów od firm
Jeśli tam miło być "że nie przyjmuje zwrotów od firm" to nie musisz. Gospodarstwo rolne to ani JDG ani konsument.
Analogicznie jest w przypadku rękojmi.
kupujący stwierdził że sprzęt mu dziwnie pracuje po tygodniu, i uznał że nie będzie odsyłał na gwarancje tylko odeśle do mnie i mam zwrócić mu pieniądze ..
Gwarancja na owy sprzęt działa na zasadzie door to dor
Właściwie to jego własność i może ją wysłać gdzie tylko chce. Jak paczka przyjdzie to poinformuj go, że ma X dni na jej odbiór albo zostanie zutylizowana/będzie naliczana opłata za przechowywanie.
Dzięki za pomoc, powiedziałem że jak odeśle to po prostu odeśle mu ją na gwarancje i zwrócę do niego, sam stwierdził ze chodzi jak by coś wpadło do niej, a dostał w orginalnym nie otwartym opakowaniu. Pozdrawiam
@ElektroTechExtra Rzuć okiem na ten - niedawny zresztą - wątek i zastanów się dwa razy czy aby na pewno chcesz być pośrednikiem w naprawach pomiędzy kupującym a serwisem.
Żebyś za chwilę nie skończył z "ręką w nocniku" jak sobie kupujący złoży wniosek do Allegro Protect...
To akurat inna sytuacja, ale dzięki za link żeby uważać na takie coś