Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie, mam pytanie do kupujących na allegro - mianowicie nurtuje mnie kwestia reklamacji towaru zakupionego w outlet tzn. w styczniu 2019 roku zakupiłam kozaki aldo w kolorze camel, natomiast najwyraźniej skóra musiała być bardzo przesuszona ponieważ kolor zaczął się na maksa wybarwiać w obu butach na samym przodzie. Używam pasty do butów Gino Rossi i rzeczywiście daje lepszy efekt tylko na chwilę - ponieważ po kilku godzinach znowu skóra się odbarwia i matowieje. Czy ktoś może mi coś poradzić jak tą sprawę załatwić ? Z góry dziękuję za pomoc
Buty można reklamować tak jak każdy inny towar, niezależnie od tego, gdzie były kupione. Nie ma znaczenia żaden outlet. W Twoim przypadku już za późno - rękojmia, czyli odpowiedzialność sprzedawcy trwa 2 lata.
Ja nic nie pisałem o outlecie, dla mnie jest ważny stan towaru sprzedawanego a nie jego promocja jaka może być dla każdego ze stanów. Outlet jest promocją, wyprzedażą jaką można stosować do sprzedaży każdego stanu towarów.
P.S i po co zmieniasz treść wiadomości wprowadzając tym samym w bład użytkowników 😉
@mozdzierz88 Czas na reklamacje konsumencką z tytułu rękojmi nowych butów to 2 lata na stan używanych, powystawowych, ekspozycyjnych rok czasu. Co do skóry, to z doświadczenia wiem, ze sprawa wygląda tak. Skóra może być prawdziwa lub syntetyczna o różnych właściwościach, w 99% nie stosuje się do jednej i drugiej tych samych środków konserwujących poza drobnymi wyjątkami typu takich środków naturalnych jak wosk pszczeli itp.
Zwykle skórę niszczą niewłaściwie dobrane środki do jej czyszczenia i konserwacji, warunki przechowywania jak i zewnetrzne.
Tylko producent jest w stanie wskazać właściwe środki.
Możesz próbować reklamacji jeśli mieścisz się w czasie, jednak co do skóry, producent jest w stanie dowieźć jeśli była konserwowana niewłaściwymi środkami ze względu na ich stan oraz uszkodzenia jakie wystąpiły zwykle przez te niewłaściwe środki do konserwacji.
Nieprawa. Powystawowe, ekspozycyjne też 2 lata. Tylko używane 1 rok.
Po ponad 2 latach to reklamacja już nie pomoże ,za późno ,swoje już wychodziły i czas kupić nowe i lepiej pilnować tego okresu do reklamacji aby w porę zgłosić pojawiające się defekty.