Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Znalazłem bardzo ciekawy artykuł w necie
https://subiektywnieofinansach.pl/reklamacja-allegro-konsultanci-allegro-nie-znaja-przepisow/
Można kupić buty - przymierzyć, nosić w domu, sprawdzić i oddać 🙂
ale nie można biegać w nich przez dwa tygodnie a potem zwrócić i domagać się pełnej kwoty. Ponieważ produkt nie nadaje się już do sprzedaży jako nowy.
Sprzedawca zgodnie z prawem, może starać się o finansowe odszkodowanie za obniżenie wartości zakupionej przez konsumenta rzeczy.
przykład szczoteczki jest dość kontrowersyjny - bo to jednak środki higieniczne
Z prawnego punktu widzenia ten klient miał racje a raczej wykorzystał niedopatrzenie sprzedawcy o braku zamieszczenia stosownej informacji. Z 2 strony pozostaje moralność kupującego i odpowiedź na pytanie czy sam kupiłby ponownie używaną szczoteczkę do zębów?
@Agent555 @mdrogeria @_Likos_ @LEW433 @Ziolko39 patrzcie toten gość od szczoteczki sonicznej braun z grudnia 2023 co z forum udzielliśmy mu porad i nawet pisałem do uokiku o interpretację że nie zachowano art 12 obowiązku informacyjnego ten co zwracał zaniżone przelewy do allegro z protecta odgrażał się że nagłośni i lol artykuł jest
@az1rael Chyba sprawa nadal pozostawiała u klienta niesmak i jak stwierdził (jak dobrze pamiętam) że pojawi się artykuł - tak słowa dotrzymał
@NipponShorty Temu klientowi zawiesili konto na Allegro. Ale nawet autor artykułu zwrócił uwagę na jego nerwowość.
Ogólnie wszyscy co straszyli tutaj Allegro pozwami sądowymi mają zawieszone konta.
Dlatego ze mieli rację a Allegro byli niewygodni!🤔
@drekenzes dlatego brak kultury osobistej i obrażanie od oszustów i kłamców pozostawiłem bez komentarza.