anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja równo 2 lata od zakupu

Tysia9393
#8 Zapaleniec

Witam. Kupiłem krzesła leżanki i zaczęło się krzesło pruc. Z ciekawości sprawdziłam i okazuje się że dziś jest równo 2 lata od zakupu co do dnia. Nie mogę złożyć reklamacji na allegro wyskakuje błąd, konsultant twierdzi że lipa bo. Minęło 730 dni. Zgodzę się ale nie minęło 24 miesięcy od daty wysłania przesyłki tylko od daty złożenia zamówienia. Jak to poruszyć? 

1000106382.jpg

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Tysia9393 podaj proszę numer zamówienia, pozwoli mi to lepiej zweryfikować sprawę. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Tysia9393
#8 Zapaleniec

332175f0-352f-11ee-8815-01764d2ca670

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Tysia9393 @Reklamację możesz złożyć w zwykłej wiadomości do sprzedającego 😉

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Tysia9393 dzięki! Faktycznie dzisiaj mijają dwa lata od zakupu. @komis-bell ma rację, nie musisz korzystać z dyskusji, żeby złożyć reklamację. Możesz to zrobić przez wiadomość do sprzedającego. Istotne jest opisanie wady i podanie roszczenia. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Tysia9393

Okres odpowiedzialności sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową biegnie od daty sprzedaży, a nie od daty odbioru czy wysyłki. Od dnia odbioru biegnie tylko 14 dniowy termin na odstąpienia od umowy. 

Tu nie ma znaczenia, kiedy produkt dotarł.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Tysia9393   Wszystko pięknie, tylko czy tam nie było jakiejś instrukcji czy innej informacji jaki jest dopuszczalny ciężar osób  korzystających z krzesła.  Zwykle takie informacje są.

oznacz moderatorów

misiaczekmr
#11 Animator

no może i była a korzystała osoba ważąca 30 kg i co?

oznacz moderatorów