anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja sprzętu

Client:105016468
#9 Pomysłodawca#

Witam. Zakupiłem hulajnogę elektryczna która po 2 miesiącach, w tym czasie przejechaniu ok. 200km uległa awarii. Odesłana, sprzedający stwierdził że nie nadaje się do naprawy. Czy w tej sytuacji ma prawo wciskać mi używany egzemplarz tego samego modelu hulajnogi ? Czy w tej sytuacji powinienem żądać zwrotu gotówki lub wymiany na nowy egzemplarz czy to bezpodstawne?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:105016468 niestety w myśl nowych zapisów w UK sprzedawca ma prwawo 

- naprawić 

-wymienić na produkt wolny od wad

-zwrócić środki 

Decyzja należy do niego , w przypadku drugiej reklamacji Masz prawo odstąpić od umowy .

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Czyli oferowanie przez niego używanego sprzętu sprawnego jest w porządku i powinienem się zgodzić ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:105016468 sprzęt , który otrzymasz w ramach reklamacji ma mieć minimum te same parametry co pierwotny , również stopień zużycia , jeśli zauważysz rozbieżności złożysz ponowną reklamację i odstąpisz od umowy , wówczas sprzedawca będzie musiał spełnić twoje żądanie .

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Sprzedawca oferuje hulajnogę używana z przebiegiem 0km gdzie zostało to wyzerowane więc nie jestem w stanie określić 🙂 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:105016468 niekoniecznie ,, wyzerowane ,, może otrzymasz produkt po zwrocie konsumenckim , jak pisałem wcześniej - zauważysz nadmierne zużycie złożysz reklamację ,, powołując się na ,, niezgodność z opisem ,, odstepując jednocześnie od umowy .

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Sprzedawca określił sprzęt jako 90% nowy więc te 0km mi nie pasuje. Trudno odeśle najwyżej jeszcze raz, dzięki 🙂

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:105016468 bo jest po zwrocie jak ma złamane plomby na opakowaniu fabrycznym to już nowa nie jest i za 100% ceny jej nie sprzeda. Może mieć też ślady zabrudzenia od jazdy próbnej jak ktoś przejedzie 100m i mu nie pasuje i zrobi odstąpienie to licznik dalej pokazuje 0

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:105016468 Tak może go wymienić przy 1zlożonej reklamacji ale na taki sam a nie inny, przy 2 reklamacji masz prawo odstąpić już od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LEW433 może wymienić na inny za zgodą np dać lepszy w cenie tego co kupił albo inny model o tych samych parametrach.

oznacz moderatorów