anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja u przewoźnika

ankah1974
#1 Nowicjusz

Sprzęt wysłany do sprzedawcy z powodu usterki

Sprzedawca odesłał sprzęt do serwisu, w serwisie usterka została naprawiona, ale stwierdzili dodatkowe uszkodzenia mechaniczne, które miały powstać w transporcie w wyniku niewłaściwego zabezpieczenia 

zaproponowali płatną naprawę, na którą nie wyraziłam zgody

rozpoczela się przepychanka ze sprzedawcą, w końcu po interwencji allegro złożył reklamację u przewoźnika 

i teraz ja mam czekać tak naprawdę nie wiadomo na co

zażądałam zwrotu całej kwoty, ale sprzedawca nadal się uchyla

czy otwierać dyskusję, czy czekać na czacie reklamacyjnym na odpowiedź allegro?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ankah1974 kwestia kiedy doszło do tego uszkodzenia, czy Ty źle spakowałeś i sprzedawca ma protokół szkody czy sprzedawca wysłał źle zapakowane do serwisu ? w drugim przypadku Ciebie to nie intersuje masz dostać sprawny produkt, w pierwszym jak odrzucą reklamacje za złe spakowanie odpowiadasz Ty 😞

ankah1974
#1 Nowicjusz

Sprzedawca początkowo usiłował przerzucić winę na mnie, raz twierdził, że tylko przekleił etykietę, drugi raz , że już dotarło uszkodzone do niego

po Interwencji allegro złożył reklamację do

przewoznika i teraz uważa że mam

czekać na jej rozstrzygnięcie 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ankah1974 jak odebrał paczkę od Ciebie zgłaszał Ci że była uszkodzona, spisał protokół szkody, jak tego nie zrobił to jego problem 😞

ankah1974
#1 Nowicjusz

No widzisz, a ja nadal się z nim kopie

od ponad dwóch tygodni nie mam sprzętu i nie mam pieniędzy 

gość generuje kolejne bzdurne odpowiedzi 

to allegro przymusiło go do złożenia reklamacji w dhl

i nagle „ paczka była właściwie zabezpieczona itp”

Od ich decyzji uzależnia dalsze postępowanie 

uwazam, że niesłusznie i nie rozumiem dlaczego allegro na to pozwala

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ankah1974 allegro nie jest stroną transakcji, jak sprzedawca odrzuci możesz zostać z problemem, raczej udaj się do rzecznika konsumenta i tu działaj, wysłałeś na reklamację, dotarło całe, sprzedawca wysyłał do serwisu i się uszkodziło, oczekuj sprzętu sprawnego lub zwrotu kasy 🙂

ankah1974
#1 Nowicjusz

Po kolejnej bzdurnej odpowiedzi allegro- wyraźnie zaznaczone, że uszkodzenie w transporcie, a allegro „ podczas użytkowania „ postanowiłam skorzystać z Twojej rady

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ankah1974 rozumiem, że chodzi o zamówienie nr d7090f82-421f-11f0-85ff-c74442bdfee3?
Założenie dyskusji w tej sytuacji niczego nie zmieni, musimy poczekać na decyzję reklamacyjną przewoźnika w tej sprawie. 
Na czacie reklamacyjnym, tak samo jak w dyskusji, możesz poprosić o pomoc pracownika Allegro, więc w tej sytuacji dyskusja nie jest konieczna. Abyśmy wypowiedzieli się na czacie reklamcyjnym, poproś o pomoc Allegro, bez tego pracownik nie wypowie się.  

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ankah1974
#1 Nowicjusz

Tylko jest to sprawa między sprzedawcą a przewoźnikiem- dlaczego ja mam czekać na ich decyzję?

Przesyłka najpierw trafiła do sprzedawcy i tu przyjął ją bez zastrzeżeń 

następnie sprzedawca przekazał do serwisu i jak sam twierdzi w reklamacji do przewoźnika wtedy powstało uszkodzenie

oznacz moderatorów