Sprzęt wysłany do sprzedawcy z powodu usterki
Sprzedawca odesłał sprzęt do serwisu, w serwisie usterka została naprawiona, ale stwierdzili dodatkowe uszkodzenia mechaniczne, które miały powstać w transporcie w wyniku niewłaściwego zabezpieczenia
zaproponowali płatną naprawę, na którą nie wyraziłam zgody
rozpoczela się przepychanka ze sprzedawcą, w końcu po interwencji allegro złożył reklamację u przewoźnika
i teraz ja mam czekać tak naprawdę nie wiadomo na co
zażądałam zwrotu całej kwoty, ale sprzedawca nadal się uchyla
czy otwierać dyskusję, czy czekać na czacie reklamacyjnym na odpowiedź allegro?
@ankah1974 kwestia kiedy doszło do tego uszkodzenia, czy Ty źle spakowałeś i sprzedawca ma protokół szkody czy sprzedawca wysłał źle zapakowane do serwisu ? w drugim przypadku Ciebie to nie intersuje masz dostać sprawny produkt, w pierwszym jak odrzucą reklamacje za złe spakowanie odpowiadasz Ty 😞
Sprzedawca początkowo usiłował przerzucić winę na mnie, raz twierdził, że tylko przekleił etykietę, drugi raz , że już dotarło uszkodzone do niego
po Interwencji allegro złożył reklamację do
przewoznika i teraz uważa że mam
czekać na jej rozstrzygnięcie
@ankah1974 jak odebrał paczkę od Ciebie zgłaszał Ci że była uszkodzona, spisał protokół szkody, jak tego nie zrobił to jego problem 😞
No widzisz, a ja nadal się z nim kopie
od ponad dwóch tygodni nie mam sprzętu i nie mam pieniędzy
gość generuje kolejne bzdurne odpowiedzi
to allegro przymusiło go do złożenia reklamacji w dhl
i nagle „ paczka była właściwie zabezpieczona itp”
Od ich decyzji uzależnia dalsze postępowanie
uwazam, że niesłusznie i nie rozumiem dlaczego allegro na to pozwala
@ankah1974 allegro nie jest stroną transakcji, jak sprzedawca odrzuci możesz zostać z problemem, raczej udaj się do rzecznika konsumenta i tu działaj, wysłałeś na reklamację, dotarło całe, sprzedawca wysyłał do serwisu i się uszkodziło, oczekuj sprzętu sprawnego lub zwrotu kasy 🙂
Po kolejnej bzdurnej odpowiedzi allegro- wyraźnie zaznaczone, że uszkodzenie w transporcie, a allegro „ podczas użytkowania „ postanowiłam skorzystać z Twojej rady
@ankah1974 rozumiem, że chodzi o zamówienie nr d7090f82-421f-11f0-85ff-c74442bdfee3?
Założenie dyskusji w tej sytuacji niczego nie zmieni, musimy poczekać na decyzję reklamacyjną przewoźnika w tej sprawie.
Na czacie reklamacyjnym, tak samo jak w dyskusji, możesz poprosić o pomoc pracownika Allegro, więc w tej sytuacji dyskusja nie jest konieczna. Abyśmy wypowiedzieli się na czacie reklamcyjnym, poproś o pomoc Allegro, bez tego pracownik nie wypowie się.
Tylko jest to sprawa między sprzedawcą a przewoźnikiem- dlaczego ja mam czekać na ich decyzję?
Przesyłka najpierw trafiła do sprzedawcy i tu przyjął ją bez zastrzeżeń
następnie sprzedawca przekazał do serwisu i jak sam twierdzi w reklamacji do przewoźnika wtedy powstało uszkodzenie