Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzień dobry
w okolicach +/- kupiłem lampę na allegro i przestała działać - nie świeci, zwróciłem się z informacją do sprzedawcy poprzez otworzenie dyskusji wybierając "warunki reklamacji: reklamacja ustawowa"
zaproponowałem naprawę lub wymianę na nową, dostałem informację od sprzedawcy aby paczkę odesłać na wskazany adres co zrobiłem na własny koszt
informacja od sprzedającego lampa jest nienaprawialna w sensie przez producenta, otrzymałem wybór zwrot pieniędzy lub wymiana, sprzedawca mając jeszcze tą lampę w ofercie na własny koszt wysłał kurierem nową, komunikacja bez problemu
jedynie chciałem dopytać jak jest w kwestii zwrotu kosztów które poniosłem na odesłanie produktu do sprzedającego?
czy w przypadku kiedy produkt został wymieniony na nowy mogę oczekiwać zwrotu kosztów za wysłanie produktu do sprzedającego?
dziękuję
Tak. Sprzedający jest zobowiązany do zwrócenia Ci kosztów odesłania przesyłki.
@Client:123146086 dzień dobry! Tak, jeśli sprzedający uznał reklamację, powinien zwrócić CI wszystkie poniesione koszty, w tym koszt odesłania produktu do niego 🙂
Jeśli wysłałeś to do gwaranta a nie sprzedawcy to gwarant może lecz nie musi ci zwracać kosztu paczki zależy co jest w gwarancji jak składałeś reklamację u sprzedawcy i tam odesłałeś to zwrot otrzymasz na podstawie kosztu nadania np faktury / paragonu za uslugę wysyłki