anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca moze odmowic przyjecia zwrotu?

Bartonix261
#1 Nowicjusz

https://allegro.pl/oferta/detektor-garrett-ace-250-standard-15840237236 w załączonej ofercie jest napisany brak zwrotów.

Chciałem zwrócić przedmiot i nie mogę.

Zastanawiam się na jakiej podstawie i czy sprzedający ma prawo tak postąpić. 

Z góry dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

gdvorek
Moderator
Moderator

@Bartonix261 weryfikuję to, proszę o chwilę cierpliwości. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Bartonix261  to jest prywatny sprzedawca i nie musi przyjmować zwrotów

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T  to jest firma. @Bartonix261  ja nie widze podstaw do ograniczenia zwrotu( byc moze czegoś nie wiem). Możesz zaczekac co ustali @gdvorek  a w miedzyczasie napisac do sprzedawcy o podstawe prawną według której ogranicza prawo do konsumenckiego odstąpienia od umowy

Detektory metali to ( w przeciwienstwie do samych metali) nie jest produkt podlegający szybkim wahaniom cen wiec to nie może być podstawą.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@_Likos_  sorki, masz rację

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Bartonix261 Brak skutecznego poinformowania kupującego o przysługującym mu prawie do odstąpienia od umowy ma efekt taki, że termin na złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy wydłuża się z 14 dni do 12 miesięcy a sprzedający traci prawo do ewentualnego pomniejszenia kwoty zwrotu. 

Tak właśnie jest w tym przypadku 😉

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

Ja to się jeszcze zastanawiam jak on to zrobił, że ma smart, a nie ma zwrotów🤔

alll.png

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T ma zwrot ale ograniczonym.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Client:44052296  może ja nie umiem czytać🤔, ale jest wyraźnie napisane  Brak zwrotu, a po kliknięciu w szczegóły  

obraz_2025-05-26_231613629.png

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T nie czytaj po łepkach 😆

Zwrot

Ten produkt ma wyłączone prawo odstąpienia od umowy.

Wyłączenie prawa do odstąpienia
Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli kupujesz produkt, który podlega wahaniom na rynku finansowym, które mogą wystąpić przed upływem terminu odstąpienia od umowy, a sprzedający nie mają na to wpływu. Do tych produktów zaliczamy m.in. sztabki złota, srebro i platynę.

Czyli zwrot jest ale ograniczony 🤔

Może ceny tych urządzeń tak dynamicznie się zmieniają 🤑
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Client:44052296  w sumie trochę podobne do sztabki😉, ale czy do złota😁

obraz_2025-05-26_232546595.png

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T no jak była powódź to ceny wystrzeliły w górę z dnia na dzień 😆

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A tak na poważnie to pewnie gość działa w dropie i sobie wykminił aby nie robili mu zwrotów 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Client:44052296  to, że sobie tak wykminił, to spoko, tylko jakim cudem ma smart🤔, w warunkach jest wyraźnie napisane, że musisz udostępnić zwroty, jeśli chcesz sprzedawać Smart, ja sprzedaje jako osoba prywatna i nie muszę przyjmować zwrotów, ale musiałem udostępnić zwroty, aby mieć smart, a on nie musi???

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów