Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.pl/oferta/detektor-garrett-ace-250-standard-15840237236 w załączonej ofercie jest napisany brak zwrotów.
Chciałem zwrócić przedmiot i nie mogę.
Zastanawiam się na jakiej podstawie i czy sprzedający ma prawo tak postąpić.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
@Bartonix261 weryfikuję to, proszę o chwilę cierpliwości. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Bartonix261 to jest prywatny sprzedawca i nie musi przyjmować zwrotów
@KOGIEL_T to jest firma. @Bartonix261 ja nie widze podstaw do ograniczenia zwrotu( byc moze czegoś nie wiem). Możesz zaczekac co ustali @gdvorek a w miedzyczasie napisac do sprzedawcy o podstawe prawną według której ogranicza prawo do konsumenckiego odstąpienia od umowy
Detektory metali to ( w przeciwienstwie do samych metali) nie jest produkt podlegający szybkim wahaniom cen wiec to nie może być podstawą.
@_Likos_ sorki, masz rację
@Bartonix261 Brak skutecznego poinformowania kupującego o przysługującym mu prawie do odstąpienia od umowy ma efekt taki, że termin na złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy wydłuża się z 14 dni do 12 miesięcy a sprzedający traci prawo do ewentualnego pomniejszenia kwoty zwrotu.
Tak właśnie jest w tym przypadku 😉
Ja to się jeszcze zastanawiam jak on to zrobił, że ma smart, a nie ma zwrotów🤔
@KOGIEL_T ma zwrot ale ograniczonym.
@Client:44052296 może ja nie umiem czytać🤔, ale jest wyraźnie napisane Brak zwrotu, a po kliknięciu w szczegóły
@KOGIEL_T nie czytaj po łepkach 😆
Zwrot
Ten produkt ma wyłączone prawo odstąpienia od umowy.
@Client:44052296 w sumie trochę podobne do sztabki😉, ale czy do złota😁
@KOGIEL_T no jak była powódź to ceny wystrzeliły w górę z dnia na dzień 😆
A tak na poważnie to pewnie gość działa w dropie i sobie wykminił aby nie robili mu zwrotów
@Client:44052296 to, że sobie tak wykminił, to spoko, tylko jakim cudem ma smart🤔, w warunkach jest wyraźnie napisane, że musisz udostępnić zwroty, jeśli chcesz sprzedawać Smart, ja sprzedaje jako osoba prywatna i nie muszę przyjmować zwrotów, ale musiałem udostępnić zwroty, aby mieć smart, a on nie musi???
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_