Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy sprzedający ma prawo żądać, aby zakupiony u niego przedmiot odesłać na reklamację do producenta?
@Client:45726047 nie ma prawa jeżeli to niezgodność z umową. Chyba, że chcesz skorzystać z gwarancji oferowanej przez gwaranta?
Reklamuje u sprzedawcy, on uparcie wysyła mi formularz reklamacyjny producenta. Na początku jeszcze kazali na własny koszt, poprosiłam o pomoc allegro i mają przysłać kuriera. Jednak ciągle każą mieć przygotowany razem z produktem formularz reklamacyjny od producenta.
@Client:45726047 Reklamacje składasz do sprzedawcy. On ma 14 dni na ustosunkowanie się do niej.
Reklamuje u sprzedawcy, on uparcie wysyła mi formularz reklamacyjny producenta. Na początku jeszcze kazali na własny koszt, poprosiłam o pomoc allegro i mają przysłać kuriera. Jednak ciągle każą mieć przygotowany razem z produktem formularz reklamacyjny od producenta. Wydaje mi się, że wyślą produkt do producenta w moim imieniu, skoro wszędzie będą moje dane.
Wypełnij na pismie @Client:45726047 formularz reklamacyjny z netu i wyslij go w pdfie przez panel allegro do sprzedawcy. Następnie wypelnij ten formularz reklamacyjny producenta i dołoż do towaru wg prawa zlożyłeś na pismie z datą przesłania niezgodność z imową do sprzedawcy nawet to że masz potem 2 formularz dla producenta nic nie zmienia. Paranoikiem nie jestem ale ten formularz producenta to pewnie dlatego by co od razu producent na twoje dane osobowo kontaktowe odesłał po naprawie towar. @Client:45726047
A w czym masz problem odpisz że dalej skladasz reklamację za niezgodność z umową a jak życzy sobie odeslanie do strony trzeciej to niech podeśle etykietę opłaconą