Witam zakupiłam materac dmuchany dwuosobowy po dwóch miesiącach w nocy zeszło powietrze zapakowałam materac wypełniłam formularz odesłałam ze złożeniem reklamacji po czym otrzymałam odp że nie zapoznałam się z instrukcją dołączona do środka ....nie zgadzam się z tym nie pompowalam materaca do maksimum tak jak napisano w decyzji co mogę zrobić jeszcze sprzedający nie chcę wymienić produktu ani naprawić
@Client:110058829 To jest decyzja sprzedającego i Allegro nie ingeruje w jego decyzję. Podaj numer zamówienia sprawdzę to zamówienie.
Jak materac ma gwarancję, to spróbuj z niej skorzystać. Ty musisz sprawdzić do kogo zgłasza się reklamację z gwarancji.
A jeżeli chodzi reklamację u sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową, to odpowiada on za wady ukryte tkwiące w sprzedanej rzeczy w chwili sprzedaży. Domniewa się że wada istniała w chwili sprzedaży przez dwa lata od daty doręczenia, chyba że sprzedawca udowodni że było inaczej albo wady tej nie da się pogodzić z charakterem przedmiotu lub rodzajem wady.