anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

Client:43395538
#7 Wielbiciel

Witam 

zgłosiłam reklamację szczoteczki sonicznej na Allegro po 5 miesiącu użytkowania. Reklamacja dotyczyła ładowania samej szczoteczki. Szczoteczka po ładowaniu 24h wytrzymywała max 3-4 dni, gdzie moja znajoma posiada tą samą szczoteczkę której ładowanie wystarcza spokojnie na 2-3 tygodnie. Sprzedawca uznał reklamację, wysłałam towar wraz z ładowarką miesiąc temu. Sprzedawca napisał że ładowarka nie jest z tej szczoteczki, gdzie nie mam innej szczoteczki sonicznej w domu więc jest to nie możliwe. Od dwóch tygodni cisza, ciągle pisze w dyskusji na allegro że chce uzyskać informację dotyczące reklamacji, pomoc Allegro bezskuteczna. Na ten moment nie mam ani szczoteczki ani zwrotu pieniędzy za nią. Co robić? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:43395538 jak uznał reklamacje to powinien albo wymienić/naprawić szczoteczkę albo zwrócić pieniądze. Możesz zgłosić dyskusje? Masz zdjęcia odesłanie reklamacji?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Niestety nie zrobiłam żadnych zdjęć bo nie pomyślałam że wyjdzie z tego takie coś. Zgłosiłam dyskusję allegro kilka razy, bezskutecznie. Doradca Allegro napisał że sprzedawca ma poinformować kupującą o podejmowanych działaniach, wiadomość została wysłana 2 czerwca, do tej pory cisza. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:43395538 

W którym miejscu zgłosiłaś reklamację? Podaj mi proszę również nr zamówienia do weryfikacji, bo nie mogę zlokalizować tego zamówienia.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Zamówienie nr: 4e79b220-af78-11f0-a748-edd947b8ba2c

reklamacja nr: 1194198/2026

Reklamacje zgłosiłam wchodząc w moje zakupy, produkt i zgłoś reklamację lub problem.

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:43395538 Dziękuje za przesłanie informacji. Poprosiłam, aby doradca odniósł się do tej konkretnie sytuacji w reklamacji. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Sprzedawca odezwał się po 2 tygodniach, pyta mnie o opakowanie produktu oraz twierdzi, że nie zgłaszałam wcześniej posiadania nieprawidłowego modelu. Nie rozumiem jednak, skąd jako konsument miałam wiedzieć, że otrzymana szczoteczka lub jej rękojeść rzekomo nie odpowiada właściwemu modelowi. Korzystałam z produktu dokładnie w takim stanie, w jakim został mi sprzedany, i nie miałam żadnych podstaw, aby podejrzewać jakąkolwiek niezgodność.

oznacz moderatorów