Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam po roku użytkowania sprzęt po raz 3 się rozpada i drugi raz ta sama część. Sprzedający się wypina na sprawę odrzucając reklamację jako nie zasadą. Zgłosilem do allegro protect i tu cudownie nagle chce sprzęt do rozpatrzenia reklamacji którą wcześniej odrzucił. Ponad tydzień sprzęt u sprzedawcy zero odpowiedzi. Upomniałem się to stwierdził że wysłał do weryfikacji przez serwis i mam czekać kolejne dwa tygodnie. Jakieś rady? Poprzedzając iż wcześniejsze reklamację również zostały odrzucone przez sprzedającego i musiałem na własną rękę kontaktować się z serwisem który zgodził się na naprawę bo awaria była w pierwszym miesiącu użytkowania. A teraz już się nie zgodzili.
Cześć, @daro2180. Widzę, że sprzedający przed chwilą wysłał w Dyskusji wiadomość z wyjaśnieniem.
Reklamacja zgłoszona do sprzedawcy i ta zgłoszona do serwisu, to dwa całkowicie od siebie niezależne świadczenia. Jedno świadczenie zasadniczo nie wpływa na drugie (aczkolwiek naprawa przez sprzedawcę może skutkować utratą gwarancji, prawo nie nakazuje sprzedawcy naprawić w autoryzowanym serwisie).
Do sprzedawcy zgłasza się reklamację z tytułu niezgodności z umową (pot. rękojmi). Tu sprzedawca odpowiada przed kupującym za wady ukryte towaru istniejące w chwili sprzedaży, a które tylko ujawniły się w ciągu dwóch lat od daty sprzedaży. Domniewa się, że wada produktu istniała w chwili sprzedaży, chyba że sprzedawca udowodni że jest inaczej albo domniemania tego nie da się pogodzić ze specyfiką produktu lub rodzajem wady. W twoim przypadku sprzedawca właśnie z tego powodu mógł odrzucić reklamację.
Natomiast do serwisu składa się reklamację z tytułu gwarancji. Tutaj warunki określa karta gwarancyjna (może być udostępniona nie tylko fizycznie, ale też np na stronie internetowej producenta lub dystrybutora). Gwarancja jest umową pomiędzy gwarantem a kupującym i zazwyczaj sprzedawca nie jest tu stroną. Gwarancja zazwyczaj obejmuje też wady powstałe w czasie użytkowania produktu, a nie tylko te istniejące w chwili sprzedaży.