Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otworzyłam dyskusje ze sprzedającym jako reklamacja wada wykryta podczas użytkowania opisałam problem poinformowałam czego oczekuje , sprzedawca w trakcie 14 dni nie ustosunkował się do tego co napisałam nie poprosił również o wysyłkę towaru aby mógł zweryfikować go ( po 14 dniach na prośbie Allegro) wysłałam towar a sprzedawca odrzucił reklamacje ponadto uznał ze napisałam swoje odczucia o towarze a nie złożyłam reklamacje … proszę o radę co robić
zakup od firmy czy prywatnego?
przez co poinformowałaś o reklamacji? wiadomość przez allegro?
Zakup od firmy otworzyłam dyskusje jako reklamacja wada wykryta podczas użytkowania
czyli jak dobrze rozumiem w dyskusji od dnia otwarcia x minęło 14 dni gdzie napisałaś co nie działa / pasuje etc? a sprzedawca przez te 2 tyg nic nie odpisał nie chciał odesłania towaru na reklamację?
dokładnie od otworzenia dyskusji minęło ponad 14 dni w ich trakcie sprzedawca poprosił P wysłanie pielęgnacji do włosów których reklamacja dotyczyła zrobiłam to natomiast w żaden sposób się nie ustosunkował do moich wiadomości. Allegro stanęło po stronie ze mimo upływu 14 dni sprzedający musi się zawooznac z reklamowanym towarem po odesłaniu i dopiero może rozpatrzyć reklamacje gdzie sprzedawca nawet nie poprosił o wysyłkę …
oznacz dyskusje jako nierozwiazana i wypelnij ap po 14 dniach niech allegro ci odda skoro ich konsultanci sa tak niedouczeni ze prawa nie znaja
Czyli mam racje ze powinna być uznana ?
Mam ja już zaznaczona jako nierozwiązana , wniosek zablokowany do wyjaśnienia …
@katarzynaxx3 Ponieważ Allegro czeka na dodatkowe informacje, tak teraz robią często, zapytaj tu o powód:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158
procedura powinna wyglądać tak
1 zgłaszasz reklamację
2 sprzedawca ma rozptrzeć w max 14dni od dni zgłoszenia
3 sprzedawca zwykle życzy sobie odesłania towaru by się z nim zapoznać co jest nie tak, ale może wydac decyzję be ztowaru np po zdjęciach
4 jeśli życzy sobie towar dostać a ty nie udostępnisz np nie odeślesz nie wydasz jego kurierowi to uwala reklamację ze względu na nie odesłanie
5 termin liczony jest od momentu zgłoszenia chyba że byłaś poinformowana wcześniej że jest inaczej np składasz reklamację z tytułu gwarancji i sprzedaca cię poinformuje że decydują zapisy gwarancji i reklamacja zostanie rozpatrzona przez gwaranta od chwili w której gwarant dostanie towar na reklamację
TAK jeśli to była reklamacja z rękojmi nie gwarancji to powinna być uznana za brak odpowiedzi w terminie