anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

MAMY ROZWIĄZANIE!
Agent555
#19 Nestor#

Jeśli sprzedawca nie naprawi sprzętu to mi odsyła , naprawiam na własną rękę znam serwis który to robi a allegro mi zwraca pieniądze za naprawę . 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
LEW433
#21 Demiurg#

A na jakiej podstawie?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

jeśli to pierwsza naprawa może nie odsyłać i zwrócić kasę .

oznacz moderatorów
Agent555
#19 Nestor#

Tak to pierwsza naprawa, napisałem w dyskusji że nie chcę zwrotu pieniędzy 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Agent555 Twoje ,, nie chcę ,, nie ma w tym przypadku najmniejszego znaczenia , zgodnie  z prawem do sprzedawcy należy decyzja , możesz próbować się dogadać , ale finalnie propozycja sprzedawcy może nie być lukratywna dla Ciebie ,

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Agent555 Tu sprzedający podejmie decyzję a nie Ty, tym razem.

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@Agent555

W przypadku reklamacji z tytułu niezgodności z umową, o sposobie rozwiązania problemu decyduję sprzedawca. 

Jeżeli koniecznie chcesz, aby produkt został naprawiony, to skorzystaj z gwarancji producenta (jak była udzielona). W przypadku gwarancji, towar się naprawia lub wymiania. Reklamację z tytułu gwarancji składa się do gwaranta lub autoryzowanego serwisu (powinno być to opisane w karcie gwancyjnej). Sprzedawca bardzo rzadko jest stroną w procesie gwarancji.

oznacz moderatorów
Client:111755435
#7 Wielbiciel#

It is your first repait or not? What's your service plan? Kindly share more information related to it. Thanks

oznacz moderatorów
Agent555
#19 Nestor#

Dalej w temacie 

Dziś dzwoni sprzedawca do mnie i mówi mi że odrzucił reklamacje , więc go proszę i odesłanie przedmiotu, sprzedawca się zgadza i prosi mnie o zapłatę wysyłki , oczywiście zapłaciłem 20 zł. Jakim prawem sprzedawca żąda pieniądze za wysyłkę skoro złożyłem reklamację, powinien odesłać sprzęt na własny koszt 

oznacz moderatorów
foto-hurtownia
#10 Popularyzator#

@Agent555 W przypadku odrzuconej reklamacji opłatę za wysyłkę w obie strony ponosi kupujący, chyba że sprzedawca zaoferuje inaczej.

oznacz moderatorów
Agent555
#19 Nestor#

Ok. Nie byłem pewny 

oznacz moderatorów