anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

Marts988
#7 Wielbiciel#

Pomocy, już nie mam siły.

Trzy razy reklamowałam towar, przy drugiej reklamacji chciałam zwrot pieniędzy, nie dało się i sprzedający naprawił kolejny raz towar i odesłał.

Trzecia reklamacja, znowu prośba o zwrot pieniędzy i powtórka z rozrywki, sprzedający olał moją prośbę i znowu naprawił wadę. 

Co mam zrobić?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

KOGIEL_T
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Trzy razy reklamowałam towar, przy drugiej reklamacji chciałam zwrot pieniędzy, nie dało się i sprzedający naprawił kolejny raz towar i odesłał.

To Cię wprowadził w błąd po 2rekalmacji masz prawo odstąpić od umowy zakupu, otwórz dyskusję, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Marts988 załóż proszę dyskusję, po 24h będziesz mogła poprosić o pomoc pracowników Allegro. Sprzedający nie może już zaproponować naprawy lub wymiany, możesz oczekiwać zwrotu wpłaty. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Marts988
#7 Wielbiciel#

Proszę panią bardzo o pomoc, allegro też nie chce mi pomóc. Allegro jest po stronie sprzedającego. Sprzedający sam naprawił telefon, chociaż prosiłam o zwrot pieniędzy. I znowu mnie postawili w sytuacji, że muszę podać adres do wysyłki naprawionego telefonu.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Marts988 nie widzę żadnej korespondencji z nami w tej sprawie, ani trwającej dyskusji na ten temat. W jaki sposób Allegro odmówiło pomocy? Podaj proszę numer tego zamówienia. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Marts988
#7 Wielbiciel#

3ecd60c0-7f7d-11ed-adcc-65887761e3db

oznacz moderatorów

Marts988
#7 Wielbiciel#

3ecd60c0-7f7d-11ed-adcc-65887761e3db

Trwa dyskusja oraz rozmowa na Messengerze. Wniosek z Allegro protect znowu został anulowany.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Marts988 ok, napisaliśmy w dyskusji, że sprzedający przy uznanej reklamacji jest zobowiązany do spełnienia roszczenia - zwrotu pieniędzy. 
Sprzedający ma czas na odpowiedź do jutra do 17:30. Jeśli tego nie zrobi, poproś w dyskusji o pomoc Allegro. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Marts988 

Zasadnicze pytanie, co było nie tak z telefonem, bo w przypadku wady nieistotnej, nie można odstąpić od umowy.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zadłużałaś zwrotu środków, odstąpiłaś od umowy zakupu, napisz w dyskusji ze zgodnie z prawem odstępujesz od umowy zakup i nie chcesz już telefonu. Wyraźnie to zaznacz.

oznacz moderatorów