anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacje

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Pytanko kupiłem silnik okazało się że uszkodzony odesłałem do sprzedającego na początku nie uznał reklamacji jednak gdy alegro kazało mi zabrać ten silnik do siebie sprawdzic naprawić zwrócą koszty w tym momencie sprzedający stwierdził że mi odda pieniądze niestety tylko za silnik ja z tego powodu mam dodatkowe opłaty uzbrojenie rozbrojenie co mogę z tym zrobic

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@RIKI-R4 nasz pracownik w dyskusji wskazał Ci co możesz zrobić jeśli nie zgadzasz się ze zwróconą kwotą: "Jeżeli kupujący nie zgadza się z sumą środków zwróconych przez Sprzedającego, ma prawo skierować sprawę do sądu.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Poniedziałek kosultuje sprawę z Prawnikiem

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@RIKI-R4  a masz te dodatkowe opłaty udokumentowane fakturami od podmiotów gospodarczych trzecich? np mechanik wycenił ci osobno na fakturze koszt demontażu / montażu, koszty wysyłki / odesłania silnik a na palecie etc? silnik kupiłeś od osoby prywatnej czy od firmy?

oznacz moderatorów

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Tak bende to musiał zaplacic

oznacz moderatorów

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Sprawa wygląda tak kupiłem silnik z alegro przyjechał do mnie mechanicy podczas montażu zauważyli ze ciężko chodzą walki rozrządu zgłosili to do sprzedającego sprzedający odpowiedzieli że tak ma być uzbroili zalali olejem beż odpalenia przekrencili rozrusznikiem silnik stanoł kontakt do sprzedającego kazał odesłać kiedy silnik dotarł do niego zaczął zwalać ze to wina mechaników ze on reklamacji nie uzna w tym samym dniu stwierdził że jednak działa ze jest ok mogę go zabierać albo prosić o pomoc alegro i oddadzą mi za silnik oczywiście tak zrobiłem alegro podjęło decyzję że mam ten silnik odebrac sobie sprawdzić kiedy ponowny raz zadzwonił sprzedający pierwsze co to pyta oddali za silnik oddali ja mówię jaką podjęło decyzję to był czwartek mówi wyślę w piątek piszę kiedy wyślę silnik zadzwonił mówi że on to przemyślał że jednak odda za silnik tylko za silnik ale też jak mi odda to mam opinie usunąć w piątek przelał pieniądze a moje koszty dodatkowe już nie gdyby to było 100zl ok ale uzbrojenie i rozbrojenie tego silnika 2razy po 600 już nie liczę że przez tą sytuację musiałem ato żonie wynajmować teraz pytanie czy to jest ok czuje się oszukany już pomijałem ten wypożyczony samochód te 1200zeby zwrócił 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@RIKI-R4 Jeśli dokonałeś zakupu od przedsiębiorcy to udaj się po poradę do lokalnego rzecznika praw konsumenta. 

oznacz moderatorów

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Tak w poniedziałek działam 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@RIKI-R4 zaraz coś ty za mechaników z koziej wólki znalazł co sami nie potrafią ocenić silnika tylko kontaktują się ze sprzedawcą czemu rozrząd ciężko wchodzi??? A on im to pcenil po czym po zdjęciu czy po rozmowie telefonicznej że tak ma być... pozamiatane dowodów pewnie ni ma na piśmie

oznacz moderatorów

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Mechanicy dzwonili do sprzedającego ze taka sytuacja jest oni chcieli to zrobić nie zgodził się kazał silnik odeslac

oznacz moderatorów

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Tak mam kosztorys z warsztatu to bende mial policzone dodatkowo bo musieli ten silnik rozbroic i dr

oznacz moderatorów

RIKI-R4
#7 Wielbiciel#

Bende musiał za to zapłacić a to nie moja wina że wysłał uszkodzony silnik zwrócił po interwencji alegro tylko za silnik koszty które ja poniosę z tego tytułu nie

oznacz moderatorów