Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiłem licytację na AL. Osoba która wylicytowala najwyższa kwotę po paru dniach się odezwała że przeprasza ale nie ma pieniędzy i nie zapłaci. Aukcja była wyróżniona i kosztowało to teoche. Czy można dostać zwrot lub wystawić bez dodatkowych opłat ponownie ?
@big.michu Na Lokalnie, mozęsz wystawić bez opłat. Jeżeli nie miałeś pobrania lub odbioru osobisego - nie naliczy Ci prowizji, a po 5 dniach aukcja sama się wznowi. Niestety opłat za promowanie i wyróżnienia Allegro nie zwraca.
@big.michu Zwrotu za wyróżnienie nie dostaniesz (choć od kilku dni jest promocja i na AL kosztuje to złotówkę). Co do prowizji, skoro nie zapłacił, to nie została ona naliczona (chyba że wybrał pobranie lub odbiór osobisty, jeśli miałeś takie opcje dostawy w ofercie).
"Opłaty za wystawienie przedmiotu i za opcje dodatkowe (na przykład Wyróżnienie oferty) są bezzwrotne (nie zwracamy ich w żadnym przypadku, nawet gdy transakcja nie zostanie sfinalizowana)."
https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/oplaty-i-cenniki/czy-moge-odzyskac-prowizje-od-sprzedazy-...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@big.michu W niektórych przypadkach opłaty naliczone na Allegro Lokalnie bywają zwracane, musisz odpowiednio uzasadnić prośbę i załączyć dowód na rezygnację kupującego. Poproś przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...
@xyz96 Czytaj ze zrozumieniem - @big.michu pytał o zwrot opłat za wyróżnienie.
Zaczyna się. Zjawił się po całym dniu i teraz będzie czytał wszystkie moje posty, szukając zaczepki. Co za typ.
Nie jesteś pępuszkiem tego forum, nie czytam twoich postów, tylko czytam po kolei. A że w co którymś wątku pokazujesz, że nie czytasz ich ze zrozumieniem...
PS Skąd wiesz ile mnie nie było? Sprawdzałaś?😏
Tego nie trzeba sprawdzać, to się czuje - po prostu jest spokój na forum.
Masz rację - gdy nie ma twojego cumpla, to aż czuć spokój na forum:)
@big.michu NA AL kupujący ma 5 dni na zapłatę i jeżeli nie zapłaci to nie ma zakupu.
Witam. Sprawę zgłosiłem do Allegro, otrzymałem odpowiedź , że niestety za wyróżnienie nie ma mozliwości zwrotu, nawet jeżeli kupujący sie rozmyslił. Nie ma też opcji darmowego ponownego wystawienia. Kupujący który się rozmyslił może - ale nie musi - otrzymać ostrzezenie od allegro.
Tak więc już nigdy więcej nie bedę używał wyróżnienia, powiem również o tym wszystkim znajomym którym pomagałaem zakładac konta na allegro, aby też nie używali tej opcji .
Dzięki za wasze posty.
Pozdrawiam
Paweł
@big.michu "Nie ma też opcji darmowego ponownego wystawienia"
Nieprawda, jeśli przedmiot nie został sprzedany - nie zapłacony, to Allegro wystawi go ponownie po 5 dniach "oczekiwania na wpłatę" Oczywiście wystawi bezpłatnie.
Uważaj na to aby w porę usunąć ofertę bo możesz mieć konflikt z kolejnym nieświadomym niczego kupującym.
Wystawienie za darmo ale opłata transakcyjna.
@big.michu Przecież napisałem Ci to kilka postów wyżej https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/rezygnacja-z-zakupu-al/m-p/97736/highligh...
Poza tym od 1 października jest promocja na wyróżnienie oferty na AL i kosztuje to 1 zł (nie włączyłeś jej sobie w centrum zniżek?), do bodaj 21 października.