Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o pomoc.
Zamówiłam agregat za pobraniem i opłacona wysyłka 150zl. Towar jest w drodze lecz chciałabym zrezygnować z tego zakupu.
Czy powinnam zgłosić zwrot towaru ?
Czy nie przyjąć przesyłki kiedy do mnie dotrze?
Pomocy
@Client:43491356 Wyślij sprzedawcy zwykłego maila z rezygnacją (odstąpieniem od umowy), możesz też kliknąć Zwrot w zakładce Moje zakupy, jeśli masz taką opcję. Towaru wtedy odbierać nie musisz, wróci on do sprzedawcy. W takiej sytuacji jesteś zobowiązany pokryć tylko koszt POWROTU paczki do sprzedającego. Rozliczysz się więc z nim, skoro już zapłaciłeś 150 zł.
Jeszcze nie jest zapłacony koszt wysyłki. Wszystko powinno być opłacone gdy towar do mnie dotrze. Co mogę zrobić w takiej sytuacji
Client:43491356 jeśli przesyłka jest w drodze koszt powrotu jest po Twojej stronie , sprzedawca zapewne Ci tego nie odpuści .
Czyli jak powinno się teraz to odbyć kroku ?
Robię rezygnację na allegro i przy kurierze opłacam przesyłkę zwrotną ? Czy jak ?
Zgłaszasz odstąpienie w allegro w szczegółach zakupu i
albo odbierasz płacisz i odsyłasz samodzielnie (na swój koszt i ryzyko)
albo nie odbierasz nie płacisz i czekasz jakiej kwoty i czy w ogóle będzie się domagać sprzedawca
@Client:43491356 Napisałeś wyżej, że koszt wysyłki 150 zł opłacony. Teraz piszesz, że nie został opłacony. Wyślij maila z rezygnacją lub zrób Zwrot w zakładce Moje zakupy, jeśli jest tam taka opcja. Nie odbieraj przesyłki, po prostu jeśli kurier przyjedzie powiedz, że zrezygnowałeś z zakupu. Niczego nie podpisuj kurierowi i niczego mu nie płać. Sprzedawca w tej sytuacji może się u Ciebie upomnieć o zwrot kosztu POWROTU paczki. Tylko powrotu. Poda Ci numer konta, wtedy mu zapłacisz.
@Client:43491356 Czy jesteś pełnoletni ?czy żarty sobie robisz?
Właśnie trafiłeś na Czarna Listę wielu sprzedawców i jak nie będziesz mogli zrobić zakupu u konkretnego sprzedawcy na allegro nie bądź zdziwiony.
Natomiast jeszcze parę takich żartów i po zgłoszeniach sprzedawców allegro zablokuje cię konto i będziesz robił zakupy na lokalnym targowisku oczywiście jeżeli tam tez nie podpadłeś sprzedawcom.
@Client:43491356 Nie słuchaj tych bredni powyżej. Allegro nie blokuje kont za korzystanie z prawa do odstąpienia od umowy. A na czarne listy jest prosty sposób. Zawsze kupisz u kogo chcesz.
@Client:43491356 Osoba wypowiadające kolejne bredni nie wie ze twoje działania mogę być traktowane przez Serwis Allegro jako celowe działania na szkodę sprzedawcy.
Kolejne żarty i twoje konto zostanie zablokowane.