Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam 11.04.zakupiłem oraz zapłaciłem na aukcji maseczki,czas dostawy był do siedmiu dni.
Do tej pory nie otrzymałem zakupionego towaru,chciałem anulować zakup, sprzedawca pisze że ten towar nie podlega zwrotowi.Pytanie czy w takiej sytuacji mogę anulować zakup ?
pozdrawiam
Tak, możesz odstąpić od umowy, czyli anulować zakup. Produkty higieniczne nie podlegają zwrotowi gdy są dostarczone kupującemu w zapieczętowanym opakowaniu i opakowanie to zostało otwarte przez kupującego. Sprzedawca wprowadza Cię w błąd. Wyślij na piśmie oświadczenie o odstąpieniu od umowy i zażądaj zwrotu całej wpłaty. Będzie problem, otworzysz mu Dyskusję.
gdzie znajdę to oświadczenie ?
Odstąpienie od umowy zakupu przedmiotu.
Wejdź w Kupione, przy właściwym przedmiocie kliknij „Szczegóły”, potem na dole „Zwróć całość lub część zakupu”, następnie zaznacz przedmiot i wskaż jeden z powodów, najlepiej zaznacz „Bez podania przyczyny”, wpisz numer konta i na koniec zatwierdź zwrot.
Druga opcja to wysłanie sprzedającemu mailem oświadczenia o odstąpieniu od umowy, czyli krótkiego pisma z datą zakupu, numerem oferty, nazwą przedmiotu, swoimi danymi osobowymi, informacją o rezygnacji z zakupu oraz numerem konta do zwrotu wpłaty.
@Kreciosmucios Czas dostawy czy wysyłki ? Odstąp od umowy jak nie wysłał nie powinien robić problem, jak wysłał to zależy co to za maseczki i jak zapakowane bo możesz lub nie odesłać Art. 38. punk 5
Jak wysłał to poproś o nr nadania, dostawy mają opóźnienie gorsze niż przed świętami, a czas dostawy na aukcjach dopisuje allegro z czapy wzięte 😞
czas wysyłki minął wczoraj , nie chce podać numeru przesyłki chyba nie ma.Napisał że nie może anulować zakupy który jest w trakcie realizacji
Kłamie, odstąpienie od umowy jest wiążące, po odstąpieniu umowa jest uznana za niezawartą.
Jak nie wysłał i nie podał nr przesyłki to odstąp od umowy instrukcję podał wyżej @xyz96 na potrzeby sporu pewniejszy i szybszy będzie:
Wejdź w Kupione, przy właściwym przedmiocie kliknij „Szczegóły”, potem na dole „Zwróć całość lub część zakupu”, następnie zaznacz przedmiot i wskaż jeden z powodów, najlepiej zaznacz „Bez podania przyczyny”, wpisz numer konta i na koniec zatwierdź zwrot.
Po tym sprzedawca ma 14 dni na zwrot kasy, jak wyśle to nie odbieraj olej to nic Ci nie zrobi 🙂