Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Wykupiłem sobie allegro smart, ale okazało się, że i tak muszę ponieść koszt transportu do paczkomatu. Towar za ponad 50 zł. Więc zrezygnowałem ze smarta. Czy dostanę zwrot kosztów?
Pozdrawiam.
Jeśli od zakupu Smart nie minęło 14 dni, możesz z niego zrezygnować przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?subjectId=ef513a07-42d5-49cc-aec6-0af7e6cef91c&kategoria=1bba437d-a...
Jeżeli w ciągu 14 dni od rezygnacji nie otrzymasz zwrotu wpłaty, przez ten sam formularz złóż reklamację i napisz w niej, że brak zwrotu wpłaty w tym terminie jest niezgodny z prawem.
Nie pamiętam ile upłynęło, w każdym razie udało mi się zrezygnować. Pewnie nie było więcej niż 14 dni. Ale skoro allegro ma na zwrot 14 dni, to spokojnie. Jeszcze nie upłynęło.
Dzięki bardzo.
@Slawciu4 Smart nie oznacza, że jako kupujący z automatu masz dostawy gratis od 40 zł wzwyż. Sprzedawca też musi spełnić pewne warunki, żeby jego oferty miały oznaczenie smart. Poza tym przed zakupem wystarczyło sprawdzić sposoby dostawy w ofercie i od razu wiedziałbyś czy jest w niej smart, czy go nie ma.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Teraz wiem. Nie robię aż tak dużo zakupów, żeby mieć tego smarta. Co z tego, że go opłaciłem, jak i tak może się okazać, że kupując i tak mogę z niego nie skorzystać przez rok. Dlatego rezygnacja.
@Slawciu4 I słusznie. Ja też nie kupuję "darmowych" dostaw, bo potem albo cena towaru będzie za niska, albo sprzedawca nie będzie miał Smarta, albo cenniki będzie miał ustawione niewłaściwie i w sumie oprócz kosztów wysyłki zapłacę dodatkowo za Smart, albo mając Smart skorzystam z niego tylko raz i zamiast 8.99 zł za tę jedną wysyłkę zapłacę za nią 39 zł 🙂 Wielu kupujących się na to nacina, dlatego Allegro tak zachęca do Smart 🙂
@xyz96 Niektórzy jednak się nie ograniczają jakoś specjalnie.
"Aktywni klienci w czasie pandemii oszczędzali dzięki darmowym dostawom z Allegro Smart przeciętnie od 80 do 120 złotych, ale rekordzista, który zamówił ponad 1000 paczek, zaoszczędził 6,2 tys. PLN na dostawach."
https://magazyn.allegro.pl/96842-allegro-przedluza-program-darmowych-dostaw-smart-dzieki-ktoremu-pol...
🤣
@Knowhere allegrowa propaganda 🙂 Zobacz na te wątki tylko z dnia dzisiejszego, z cyklu "mam Smart a i tak płacę za wysyłkę". 1000 paczek, dobrze, że nie milion 😄
Zwróć też uwagę, że w czasie pandemii przez chyba 3 miesiące darmowe dostawy były faktycznie darmowe, teraz znowu trzeba je kupić.
@xyz96 No właśnie zwróć uwagę na datę tego artykułu - jest dokładnie po dwóch miesiącach darmowego smarta w wersji "pandemiczna promocja"😏
Zacząłem się zastanawiać, jak można zamówić 1000 paczek w 2 miesiące (czyli jakieś 17 dziennie, po co najmniej 40 zł każda, co daje zakupy na jakieś 40 tys. zł)🤔
I kolejna "szczepa" nie do końca się zgodzę. Darmowa dostawa a Smart to są zupełnie inne zakupy. Wbrew pozorom na Samart zarobiłem ponad 100zł w ramach promocji, a to tylko 3-miesiące.
Darmowe zakupy są u pewnych sprzedawców i od określonej kwoty, a Smart to zupełnie inna bajka.
Pomimo że mieszkam na wsi , okazało się że jadąc do pracy i wracając przejeżdżam obok paczkomatu, i punktu odbioru( poczta polska, orlen) dlaczego mam z tego nie korzystać?