Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam
Kupiłem u jednego sprzedającego trzy produkty z różnych aukcji i przypadkowo scaliłem je razem. Potrzebuję faktury na dwa z nich. Sprzedający wystawił fakturę na wszystkie 3 na jednej fakturze, a jednego z produktów nie mogę wrzucić na fakturę. Pisałem do sprzedającego prośbę aby dwa produkty wpisał na jedną fakturę i jeden na osobną fakturę ale odpisał mi w następujący sposób: „W danym zamówieniu wyłącznie jeden dokument zakupowy, zgodnie z tym co pozwala zrobić allegro.”
Nigdy nie miałem problemów żeby sprzedający poprawił fakturę czy coś zmienił czy rzeczywiście allegro nie pozwala wystawić jeszcze raz faktury?
Z góry dzięki za odpowiedź, pozdr.
@smakoszmielonki jeżeli sprzedawca ma program sprzedażowy połączony allegro to system może mu wystawiać fakturę do zamówienia. Czyli jedno zamówienie jedna faktura.
Zależy czy wiadomość od Ciebie przeczytał przed wystawieniem dokumentu. Jeśli ma do tego tzw "bota" to robi to program z automatu. Jeśli do tego jest to kasa online (do tego dąży nasz kraj) z automatu fv lecą do US.
Jedynie co to można wystawić korektę potwierdzisz mu i tyle.
Ale to kwestia do dogadania ze sprzedawcą.
1. U mnie w systemie takie zmiany są możliwe do momentu wystawienia faktury. Zazwyczaj system wystawia i wysyła faktury do 10 minut po złożeniu zamówienia.
2. Co ma Allegro do ponownego wystawienia faktury? Nic.
Oczywiście Sprzedawca (i słusznie) chroni swój tyłek i dlatego odmawia Ci poprawienia i wysłania nowej faktury.
@smakoszmielonki "Nigdy nie miałem problemów żeby sprzedający poprawił fakturę czy coś zmienił czy rzeczywiście allegro nie pozwala wystawić jeszcze raz faktury?"
Jeżeli otrzymałeś już fakturę to US zabrania 🤣