anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

rozdzielenie faktury(ponowne wystawienie) do scalonych aukcji

smakoszmielonki
#8 Zapaleniec#

witam

Kupiłem u jednego sprzedającego trzy produkty z różnych aukcji  i przypadkowo scaliłem je razem. Potrzebuję faktury na dwa z nich. Sprzedający wystawił fakturę na wszystkie 3 na jednej fakturze, a jednego z produktów nie mogę wrzucić na fakturę. Pisałem do sprzedającego prośbę aby dwa produkty wpisał na jedną fakturę i jeden na osobną fakturę ale odpisał mi w następujący sposób: „W danym zamówieniu wyłącznie jeden dokument zakupowy, zgodnie z tym co pozwala zrobić allegro.”

Nigdy nie miałem problemów żeby sprzedający poprawił fakturę czy coś zmienił  czy rzeczywiście allegro nie pozwala wystawić jeszcze raz faktury?

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdr.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg#

@smakoszmielonki jeżeli sprzedawca ma program sprzedażowy połączony  allegro to system może mu wystawiać fakturę do zamówienia. Czyli jedno zamówienie jedna faktura.

oznacz moderatorów

FenomenoVero
#11 Animator#

Zależy czy wiadomość od Ciebie przeczytał przed wystawieniem dokumentu. Jeśli ma do tego tzw "bota" to robi to program z automatu. Jeśli do tego jest to kasa online (do tego dąży nasz kraj) z automatu fv lecą do US. 

Jedynie co to można wystawić korektę potwierdzisz mu i tyle. 

Ale to kwestia do dogadania ze sprzedawcą. 

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

@smakoszmielonki 

1. U mnie w systemie takie zmiany są możliwe do momentu wystawienia faktury. Zazwyczaj system wystawia i wysyła faktury do 10 minut po złożeniu zamówienia.

2. Co ma Allegro do ponownego wystawienia faktury? Nic.

Oczywiście Sprzedawca (i słusznie) chroni swój tyłek i dlatego odmawia Ci poprawienia i wysłania nowej faktury.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@smakoszmielonki "Nigdy nie miałem problemów żeby sprzedający poprawił fakturę czy coś zmienił  czy rzeczywiście allegro nie pozwala wystawić jeszcze raz faktury?" 

Jeżeli otrzymałeś już fakturę to US zabrania 🤣

oznacz moderatorów