anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający przelał mi 1 zł  a powinien 48.99 zł

maciekspoko
#7 Wielbiciel

Dzień dobry zwróciłem sprzedającemu produkt ponieważ był nie zgodny z opisem a sprzedający przelał mi 1 zł  a powinien 48.99 zł. Sprzedający po tygodniu stwierdził że towar jest uszkodzony. Przeczytałem o sprzedającym że to nie pierwszy taki przypadek nagminnie oszukuje kupujących. Proszę o interwencję w mojej sprawie 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

jaszczur-ka
#12 Orędownik

@maciekspoko   Otwórz dyskusję, rzeczowo opisz sprawę i zażądaj wyjaśnienia. Będziesz mógł potem ewentualnie poprosić Allegro o pomoc.

oznacz moderatorów

maciekspoko
#7 Wielbiciel

Witam nie mogę otworzyć dyskusji na allegro ponieważ sprzedający przelał mi 1 zł i i nie mogę rozpocząć dyskusji. Nie wiem co dalej z tym zrobić. Sprzedający ewidentnie oszukuje ludzi.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@maciekspoko O które zamówienie chodzi?

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

maciekspoko
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów

maciekspoko
#7 Wielbiciel

Twoja Reklamacja Nr
796368/2026
została złożona do sprzedającego.

Co dalej?

1. Odesłanie towaru:
sprzedający poinformuje Cię na czacie, czy potrzebuje odesłania towaru do rozpatrzenia reklamacji.

2. Decyzja reklamacyjna w ciągu 14 dni:
czyli do 07-04-2026. Sprzedający napisze wiadomość na czacie, jeśli będzie potrzebować od Ciebie dodatkowych informacji.

Spokojnie,
nie musisz do nas pisać. Będziemy Cię powiadamiać o każdej zmianie statusu i nowej wiadomości w czacie: e-mailem i w Szczegółach zakupu.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@maciekspoko Widzę, że w rozpoczętej reklamacji kilka razy wypowiedział się pracownik Allegro. Wezwał on sprzedającego do przesłania uzasadnienia opniżenia kwoty zwrotu. Mają to być dokładne obliczenia. W tej sytuacji proszę Cię o cierpliwość. A jeśli nadal masz wątpliwości, możesz po raz kolejny wezwać pracownika Allegro, by wypowiedział się w dyskusji.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maciekspoko

Zrobiłeś zwrot czy zgłosiłeś niezgodność towaru z opisem? 

W przypadku zwrotu, oświadczyłeś jednocześnie, że w momencie otrzymania, przedmiot był w pełni zgodny z opisem i w takim samym stanie go zwracasz. Do tego odpowiadasz za wszystkie wady przedmiotu, który wrócił do sprzedawcy. Prawo w zasadzie nie przewiduje możliwości zmiany zwrotu na reklamację.

Twoje oświadczenie o odstąpieniu od umowy jest ostateczne i nieodwoływalne. W zasadzie to pozostaje jedynie sąd cywilny i sprawa o anulowanie oświadczenia woli. Ale łatwo nie będzie. 

oznacz moderatorów

jaszczur-ka
#12 Orędownik

@pecela 

Przecież z  treści wątku wynika, ze to reklamacja...

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jaszczur-ka

Jak zacząłem pisać, to jeszcze nie wynikało. 

oznacz moderatorów