Często kupuję pantofle skórzane eleganckie na Allegro (temat jest dużo szerszy, powiedziałbym powszechny).
Szukam w :
Później mam: półbuty (rozumiem, że to pantofle bo przeważają) - i co otrzymuję w wyniku wyszukiwania:
Są pantofle ale i ... buty ortopedyczne, półbuty sportowe, trampki, sneakersy, trzewiki, sandały, itp, itd
Ja rozumiem, że dla sprzedającego wpisać 5 kategorii to zwiększenie oglądalności czyli sprzedaży ale postawię pytanie:
-kto powinien być tu osobą najważniejszą, do kogo potrzeb i wygody Allegro powinno się dostosować ?
@vasco23 Wszystko jest dostosowane do potrzeb i zarobku Allegro
@vasco23 niektóre z kategorii są połączone, czyli dana oferta może występować w dwóch kategoriach jednocześnie. Wynika to z tego, że produkt spełnia warunki zarówno jednej jak i drugiej kategorii. W tej sytucji mogę polecić Ci korzystanie z naszych filtrów, powinno to ograniczyć wyświetlanie produktów, którymi nie jesteś zainteresowany.
Miałem nadzieję na refleksję Allegro ale widzę ze brniecie w zyski.
Trampki to nie półbuty chyba ze pomidor to też owoc.
@vasco23 no to trafiłeś z tym pomidorem:)
Tak na szybko z google'a : "Z botanicznego punktu widzenia pomidor jest owocem (mięsistą jagodą), ponieważ rozwija się z kwiatu i zawiera nasiona. Jednak ze względu na wytrawny smak oraz kulinarne zastosowanie, powszechnie traktowany jest jako warzywo"
Wiec tak !!!!! De facto pomidor to OWOC 🙂
Być moze z butami jest podobnie ? Nie wiem
Nic nie ugrasz. Kiedyś były dobre wyszukiwarki, ludziom nie opłacało się cudować. Bo i tak można było ograniczyć wyniki wyszukiwania o niepasujące słowa... Teraz wyszukać po tytule nie idzie. Do katalogów podpina się kto chce. Jedne tam są, bo jakiś chińczyk podpiął sie do katalogu, inne tam są bo ktoś walczy o jak największą ilość wyswietleń. Kiedyś równo wszystko wyświetlało i każdy miał szansę sprzedać. Od katalogu to widziałam tylko tu masę postów gdzie ludzie własnych ofert wyszukać nie mogli, nie ma potem się co dziwić że wstawiają gdzie się da byle jakiś ruch wygenerować. Tu nawet wykupienie megadrogich adsów nie gwarantuje, że ktoś oferty zobaczy... Dużo sie zmieniło. Zwykle na gorsze. Od 3- lat to widziałam może ze 3 pozytywne zmiany i to takie które wcześniej sami zepsuli, a tak to wszystko równia pochyła. I zmiany co chwilę.