Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Dokonalem 15 pażdziernika zwrotu towaru, zaznaczając zwrot na konto bankowe. 27 października sprzedawca zlecił zwrot przez PayU - niestety wcześniej nie miałem doczynienia z tą formą zwrotu i nie wiedziałem że dostanę maila gdzie będę miał link do formularza gdzie będę musiał podać dane żeby go otrzymać:
Niestety miałem na to limit 7 dni który przekroczyłem i po kliknięciu na link przekierowuje mnie na taka stronę:
"the form" przekierowuje natomiast na stronę PayU, gdzie:
- nigdzie nie mogę znaleźć podobnego problemu
- nie da się skontaktować z żywym człowiekiem, a tematy chatu z botem nie mają tego czego szukam
- probowałem zgłoszenia niestety nie dostałem żadnego maila zwrotnego
Sprzedawca twierdzi że zwrot został zrealizowany chociaż z wysłanej mi wiadomości jest status "W REALIZACJI"
Chciałem się poradzić co można zrobić w takiej sytuacji, czy to ja muszę się z kimś skontaktować albo przeoczyłem jakiś formularz a może sprzedawca ma możliwość jeszcze anulowania tego zlecenia.
Pozdrawiam i góry dziękuje.
Niczego nie musisz podawać, jak sprzedajacy zwraca Ci środki poprzez Allegro to wracają one tam skąd wyszły. Po zwrocie dostajesz maila od Allegro (czasem wpada do spamu- sprawdź dokładnie) i w 3dni masz je. Nie ma maila nie było zwrotu. Obrazków nie widzimy.
Dostalem wlasnie maila gdzie jest data, numer operacji, kwota transakcji od payu ale tez pisza ze nie posiadaja wszystkich potrzebnych danych niestety formularz wygasl po 7 dniach. Na https://allegro.pl/pomoc/ tez jest napisane wlasnie ze w przypadku przelewu tradycyjnego payu zglosi sie do mnie mailowo by podac dane.
Chcialem sie tylko dowiedziec czy ktos mial podobny problem i czy to teraz ja musze odkrecac sam z payu czy sprzedawca, a porozumienie sie z nim troche trwa gdyz odpisuje raz dziennie.
@Howlik Cześć. Skontaktuję się z PayU i poproszę o ponowne przesłanie mejla
@LEW433 Niczego nie musisz podawać, jak sprzedajacy zwraca Ci środki poprzez Allegro to wracają one tam skąd wyszły.
😅 a wiesz że jak zapłata była na poczcie to przy zwrocie od sprzedawcy PayU nie ma konta, przecież nie zwrócą na pocztę, ale rada rewelacyjna niczego nie podawaj 😄