Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w temacie. Mam problem bo firma od której kupiłem towar nie umie wywiązać się z umowy od 2,5 miesiąca. Allegro olało sprawę bo im zależy tylko na prowizji. Ile mogę wywalczyć odszkodowania w ramach takich działań. Gdzie zgłosić sprzedawcę żeby mu przetrzepali firmę od a do z. Chciałbym żeby w miarę możliwości zaniechać mu możliwości dalszego robienia ludzi w taki sam sposób jak mnie. Czekam na konkrety.
@MAGICBUD_PL w dyskusji masz wniosek do POK i dostaniesz odszkodowanie 🙂
Nie chcę tyle ile zapłaciłem bo jestem na tym stratny chociażby 2,5 miesiąca podnoszenia cen, podnoszenia stóp procentowych kredytów, nie mogłem swoich pieniędzy reinwestować czy tym podobne.
Napisz coś do czego może,y się odnieś, chcesz pomocy?🤔
Nie chce typowej pomocy allegro bo jak mówią że obserwują spór to chyba tak jest? Bo jeżeli kończą spór w którym ewidentnie jest napisane że się nie zakończy do pewnego momentu to dlaczego go zamykają?
Po prostu ten sprzedawca wiedział o tym i specjalnie czekał końca żeby wywinąć się od konsekwencji. Nasłać bhp'owców?
Nadal możesz odzyskać środki.
@MAGICBUD_PL dyskusja nie trwa tyle czasu, po 14 dniach mogłeś zakończyć i wystąpić o zwrot kasy z POK 😞 nic więcej niż zwrot za towar nie dostaniesz 🙂
@MAGICBUD_PL Jeśli mamy mówić o konkretach, to na początek poproszę o numer zamówienia lub oferty, której dotyczy ta sprawa.
@MAGICBUD_PL Zapewne nie znasz zasad dyskusji, kończy się po 30 dnach ale ty możesz go zakończyć po 14 dniach jako nierozwiązaną i składać wniosek do POK. Opisz trochę jaśniej, czy składałeś wniosek do POK: https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/index
Nie chcę przez allegro, z tym pok to sobie poradzę. Chcę aby firma rzeczywiście odczuła skutki swojego zachowania. Rzecznik praw konsumenta ? Co dalej ?
@MAGICBUD_PL premier - prezydent 😄 Nie przesadzaj rzecznik też nic nie zrobi jak dostaniesz zwrot kasy po drugie on nic nie może prócz porad, pisana pism i w ostateczności pomóc Ci złożyć sprawy w sądzie 🙂
Tu masz podstawę prawną pozostaje Ci odstąpić od umowy i cieszyć się odzyskaną kasą 😄