Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem od firmy ładowarkę samochodową, dotarła do mnie ale droższa od razu zgłosilem sprzedającemu. Sprzedający chce żebym ją odesłał i po odbiorze wyśle mi moje zamówienie, sprzedający ma dużo negatywnych opinii w kwestii wysyłki towarów, błędów w wysyłce,zaproponowałem żeby wysłali moje zamówienie kurierem który odbierze zwrot, ale sprzedający się upiera przy swojej wersji. Co mogę ,czy muszę zrobić żeby załatwić tą sprawę.
Client:33610231 nie musisz , napisz mu gdzie i kiedy zwrot czeka na odbiór .
@Client:33610231 Tak, musisz odesłać przedmiot reklamowany, wtedy sprzedawca dośle Ci to, co zamówiłeś. Jednocześnie sprzedawca ma obowiązek oddać Ci koszt odesłania towaru do wymiany - oczywiście towar właściwy wysyła na swój koszt.
Jeżeli będzie jakikolwiek problem, otworzysz spór i poprosisz tam o pomoc Allegro; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
xyz96 to nie jest reklamacja tylko uczciwe podejście kupujacego .LOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL
SROOOOOOLLLLLLLLL
@Client:33610231 Jeśli jesteś niezadowolony z lepszej, droższej ładowarki to odsyłasz. Możesz zażądać wysłania właściwej ładowarki, albo zwrotu zapłaconej kwoty plus ewentualny koszt przesyłki zwrotnej.
Oczywiście musisz się zdecydować czy złożyłeś reklamację czy odstępujesz od zawartej umowy przed upływem 14 dni.
Po otrzymaniu pieniędzy możesz kupić u tego samego lub innego sprzedawcy.
Ładowarka mi odpowiada,ale chcę uczciwie to załatwić bo zapłaciłem za tańszą. Niestety sprzedawca ma dużo negatywnych opinii, obawiam się że jak odeślę towar to na moje zamowienie się nie doczekam.
@Client:33610231 Pochwalam takie podejście.
Poproś sprzedającego o numer konta żeby zrobić dopłatę za różnicę cen i to wszystko. Jest możliwe że sprzedawca nie będzie chciał w takiej sytuacji dopłaty, ale musisz najpierw mu dopłatę zaproponować.
Faktycznie odsyłanie przedmiotu lub składanie reklamacji w takiej sytuacji jest trochę nadgorliwe. Koszty przesyłek też się przecież liczą. Ale odesłanie jest rozwiązaniem formalnie uzasadnionym i całkowicie legalnym.
Możliwe jest też, ze w przyszłości będziesz chciał złożyć reklamację gwarancyjną i okaże się że masz inny model ładowarki niż kupiłeś. Sprawdź co masz napisane na paragonie - fakturze.
Musisz sam zdecydować jaką metodę wybierzesz.
Gdybym potrzebował taką ładowarkę to bym taką zamówił, i jeszcze mam prosić niesolidnego sprzedawcę żebym mógł mu doplacic? To on ma się starać nie ja.