Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam taką sytuację że odesłałem telefon na reklamację, zapakowany i zabezpieczony. Sprzedający tydzień po odebraniu paczki powiedział że przyjechała pusta i w środku nie było telefonu. Co mam teraz zrobić
Cześć @Client:118695869, czy jesteś w stanie podać numer zamówienia którego to dotyczy i czy to był zakup z konta, z którego piszesz?
Jedyny zakup telefonu jaki widzę u Ciebie jest z 29.01.2025 i w dyskusji reklamacja została odrzucona przez sprzedającego z innego powodu.
@matt_rose Tak ale allegro kazało odesłać telefon mimo odmownej decyzji reklamacyjnej sprzedającego. I teraz są problemy z tego powodu a allegro odpisało ze nie może nic na to poradzić na ten moment.
@Client:118695869 sprzedający z tego co widzę odrzucił reklamację, z uwagi na brak możliwości weryfikacji zgłoszonych wad. Reklamacja w takim przypadku może zostać wznowiona po otrzymaniu reklamowanego towaru przez sprzedawcę. Postaram się tu doprecyzować kilka rzeczy:
- jako kupująca masz możliwość skorzystania z prawa rękojmi i reklamowania towaru w czasie 2 lat od zakupu.
- możesz rościć wymiany towaru, naprawy, częściowego lub całkowitego zwrotu środków (w przypadku istotnej wady). Jeżeli jest to pierwsza reklamacja sprzedający może odrzucić Twoje roszczenie zwrotu środków i towar wymienić lub naprawić (oczywiście jeżeli uzna reklamację). Jeżeli jest to druga reklamacja i ją uzna, powinien zrealizować Twoje roszczenie.
- jeżeli Twoim roszczeniem jest całkowity zwrot środków odesłanie towaru na reklamację leży po Twojej stronie
- sprzedający jest odpowiedzialny za wydanie decyzji reklamacyjnej w czasie 14 dni od zgłoszenia reklamacji. Nie mamy wpływu na tę decyzję.
Jak rozumiem dalsza rozmowa ze sprzedawcą toczyła się już poza dyskusją? W tym przypadku możesz poprosić o wznowienie dyskusji. Skontaktuj się z nami przez ten formularz i opisz swój problem. Pomożemy.
@Client:118695869 poproś w dyskusji sprzedawcę o protokół szkody, musi być spisany do 7 dni od odebrania ( w przypadku braku, w plecy jest sprzedawca bo nie dopełnił obowiązku prawnego ) jak Ci podeśle musisz złożyć reklamację u przewoźnika którym wysyłałeś paczkę i czekać na decyzję 30 dni 🙂